Csokis habos torta
Hozzávalók:A csokis piskótalaphoz:
A sárga piskótához:
A krémhez:
A tetejére:
|
|
Elkészítés:
A tojásokat ketté választjuk. A fehérjét a cukor felével kemény habbá verjük. A sárgáját az olajjal, a cukorral és a vízzel habosra kikeverjük.
A lisztet a sütőporral és kakaóporral összekeverjük.
A sárgájás masszába, óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot, majd a lisztes keveréket.
Egy kisebb méretű (20cm), sütőpapírral bélelt vagy kikent tortaformába simítjuk és 170 fokon tűpróbáig sütjük.
A sárga tésztát is ugyanúgy készítjük, mint a kakaósat. A kisült és kihűlt piskótákat 2-2 egyforma korongra vágjuk.
A pudingot a szokásos módon megfőzzük a tejjel és a cukorral.
A tejszínt kemény habbá verjük, a felét a kihűlt pudinghoz keverjük és a lapokat megkenjük vele.
Alulra sárga piskótalap kerül amit krémmel kenünk meg, majd a csokis lap krém és ismét a piskóta, krém és felülre csokis lap.
Az étcsokoládét vízgőz felett felolvasztjuk az olajjal és a margarinnal. A csokimázzal bevonjuk a torta tetejét, majd tetszés szerint díszítjük.