Főoldal / Desszertek / Krémes mákos szelet

Krémes mákos szelet

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Krémes mákos szelet

Krémes mákos szelet

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 50 dkg finom liszt
  • 1 csipet só
  • 12 g sütőpor
  • 12 dkg porcukor
  • 12 dkg vaj
  • 2 db tojás
  • 3 ek. tejföl

A mákos krémhez:

  • 5 dl tej
  • 25 dkg darált mák
  • 10 g vaníliás cukor
  • 20 dkg vaj
  • 15 dkg porcukor
  • 1 ek. diólikőr

A vanília krémhez:

  • 5 dl tej
  • 2 cs. vaníliás pudingpor
  • 10 dkg fehér csoki
  • 20 dkg vaj
  • 10 dkg porcukor
  • 1 kk. vanília aroma

A tetejére:

  • 20 dkg fehér csoki
  • 1 ek. vaj
  • 1 ek. olaj
  • 1 ek. tejföl
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 2000-2500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 8 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A lisztet átszitáljuk, hozzá adjuk a csipet sót, a sütőport, a porcukrot és a vajat. Összemorzsoljuk, majd hozzáadjuk a tojást, a tejfölt és összegyúrjuk. Nem ragadós, könnyen nyújtható tésztát kell kapnunk. Hagyjuk pihenni, amíg elkészítjük a mákos krémet.

A tésztát négy részre osztjuk, egyenesen a sütőpapíron nyújtjuk ki, és villával megszurkáljuk. Sütésig egymásra halmozzuk a papírral együtt, hogy ne száradjanak ki. A sütőt 180 fokra előmelegítjük és 7 perc alatt megsütjük őket. A megsült lapokat ismét egymásra halmozzuk és hagyjuk a rácson hűlni.

A tejben elkeverjük a vaníliát és a darált mákot. Addig hagyjuk forrni, amíg a mák teljesen magába szívja a tejet, ezután hagyjuk kihűlni. A puha vajat a porcukorral kihabosítjuk és hozzá kanalazzuk a kihűlt mákot. Hozzáadjuk a diólikőrt és 2 részre osztjuk. Hűtőbe rakjuk 3 órára.

A tejben elkeverjük a vaníliás pudingot, a vaníliás cukrot, és sűrű pépet főzünk. Hagyjuk langyosra hűlni. Olyan langyosra, hogy a fehér csoki elolvadjon benne. Majd áttesszük a robotgépbe és átkeverjük. A cukrot puha vajjal kihabosítjuk, és hozzá kanalazzuk a vaníliás-fehércsokis pudingot. Végül hozzáadjuk a vanília aromát is. A krémet 2 részre osztjuk és hűtőbe rakjuk.

Összeállítjuk a sütit. Az első lapot megkenjük forró baracklekvárral, majd rákenjük a mákos krémet. Befedjük a második lappal, de a lapot előtte alulról is megkenjük a lekvárral és úgy tesszük a mákos krémre.
Megkenjük felülről is lekvárral és rákenjük a vaníliakrém felét. Rátesszük a harmadik lapot, lekenjük lekvárral és a máktöltelékkel és ismételünk mindent ugyanúgy, mint előtte.  Ha minden lap és krém a helyére került, a tetejére vágódeszkát teszünk és pár kiló cukorral vagy liszttel lesúlyozzuk. Hűtőbe tesszük egy éjszakára

Másnap vízgőz felett elkészítjük a csoki öntetet, rásimítjuk a sütemény tetejére és fésű kártyával hullámozzuk. Hűtőbe tesszük fogyasztásig.
Forró késsel szeleteljük.

Jó étvágyat!

Krémes mákos szelet 5.00/5 (1 értékelés)

Izabela Ráczová (36 Recept)

Nagyon szeretek főzni, sütni,és befőzni. Ismerem a konyha titkait, örömét és a csalódásait is. Nagyon szeretek új recepteket készíteni.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére