Főoldal / Gasztroajándékok / Mogyorós Baileys házilag

Mogyorós Baileys házilag

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Mogyorós Baileys házilag

Mogyorós Baileys házilag

Hozzávalók:

  • 1 csomag mogyorós cappuccino por
  • 3 dl tej
  • 3 dl habtejszín
  • 2 dl kávétejszín (pl: Maresi vagy Amerlander…stb.)
  • 15 dkg cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2 dl rum vagy whisky
Elkészítési idő:10 percFogyókúrás:nem
Költség:1000-1500 FTVegetáriánus:igen
Adagok:6 főreGluténmentes:igen
Nehézség:NormálLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A tejet egy lábosban felmelegítjük, majd feloldjuk benne a cappuccino port.
Hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, és addig keverjük, amíg a cukor felolvad benne.

Belekeverjük a habtejszínt és a kávétejszínt, végül hozzáadjuk a rumot. Összekeverjük, és üvegekbe töltjük.
Hűtőszekrénybe tesszük pár óra elteltével kicsit rázzuk össze, majd a hűtőben tároljuk fogyasztásig.

Tipp / megjegyzés:
Ebből a mennyiségből kicsit több mint kb.1,2 liter baileys lesz, tehát egy literes üveget érdemes előkészíteni, a maradékot meg elkóstolgatni ;-)

Mogyorós Baileys házilag 5.00/5 (2 értékelés)

Marcsi (528 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére