Főoldal / Desszertek / Csíkos mézes sütemény

Csíkos mézes sütemény

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Csíkos mézes sütemény

Csikos mézes sütemény

Hozzávalók:

A mézes tésztához:

  • 30 deka liszt
  • 15 deka cukor
  • 3 kanál étolaj
  • 10 deka olvasztott méz
  • 1 kk. szódabikarbóna
  • fahéj

 

A piskótáshoz:

  • 5 tojás
  • 15 deka cukor
  • 5 kanál víz
  • 20 deka liszt
  • 1 cs. sütőpor

A krémhez:

  • 6 deci tej
  • 2 cs. csokoládés puding
  • 20 deka margarin
  • 20 deka porcukor

A csokimázhoz:

  • 18 deka porcukor
  • 18 deka margarin
  • 2 kanál tej
  • 1 cs főzés nélküli csokis pudingpor

 

Elkészítési idő:1 óraFogyókúrás:nem
Költség:1000-1500 FTVegetáriánus:igen
Adagok:6 főreGluténmentes:nem
Nehézség:NormálLaktózmentes:nem

Elkészítés:

 

A tészta hozzávalóit összegyúrom, egy fél órát pihentetem és két lapot sütök belőle.Közepes méretű tepsiben.

A tojások sárgáját a vízzel felhabosítom, majd a cukorral fehéredésig keverem. Hozzáadom a sütőporral elkevert lisztet, végül beleforgatom a keményre felvert fehérjehabot. Tepsibe simítom és tűpróbáig sütöm. Amikor kisült, hosszában 5 egyforma csíkot vágok belőle.

A pudingot  megfőzöm a tejben, majd kihűtöm. A margarint a porcukorral habosra keverem, és a kihűlt pudinggal összekeverem.

Az alsó mézes lapot megkenem a krémmel, erre teszem a piskótacsíkokat mégpedig úgy, hogy egy ujjnyi hely legyen közötte.

Amikor mindet kiraktam a maradék krémet elsimítom a tészta tetején .A másik mézes lapot  lekvárral megkentem, és a pudingos rész tetejére fordítottam.

A tetejére a következő csokimáz került:

A csokimáz hozzávalóit gőz felett besűrítem és a felső lapra simítom.

A tetejét cukordarával díszítettem.

Értékeld a receptet

Domján Mária (560 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére