Főoldal / Desszertek / Hókocka

Hókocka

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Hókocka

Hókocka

Hozzávalók:

  • 45 dkg liszt
  • 10.5 dkg margarin
  • 5 evőkanál porcukor
  • 5 evőkanál tej
  • 1 csomag szalalkáli
  • 2 egész tojás

A krémhez:

  • 1/2 liter tej
  • 8 lapos evőkanál liszt
  • 20 dkg vaj
  • 25 dkg porcukor
  • 1 egész tojás
  • 2 cs. van.cukor
Elkészítési idő:1 óraFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:igen
Adagok:8 főreGluténmentes:nem
Nehézség:NormálLaktózmentes:nem

Elkészítés:

Tésztához valókat összegyúrjuk. És egy tepsi hátulján 3 egyforma lapot sütünk belőle.Világosra kell sütni.

A lisztet egy kis hideg tejjel kikavarjuk,
addig a többi tejet feltesszük melegedni,
majd a kettőt összekavarjuk, és sűrűre összefőzzük.Hagyjuk kihűlni.

A margarint, a tojással, a vaníliás cukorral, és a porcukorral habosra kikeverjük, majd a kihűlt főzött krémbe apránként belekeverjük.

A lapokat a vaníliás krémmel összetöltjük, és legalább egy éjszakát hűtőbe tesszük.

Kockákra vágva, porcukorral megszórva kínáljuk.

Hókocka 4.57/5 (7 értékelés)

Kiss Imréné Magdi (28 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére