Főoldal / Paleo / Fokhagymás sült csirke fűszeres-hagymás céklával

Fokhagymás sült csirke fűszeres-hagymás céklával

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Fokhagymás sült csirke fűszeres-hagymás céklával

Fokhagymás sült csirke fűszeres-hagymás céklával

Hozzávalók:

  • 1 egész csirke,
  • 8 db fokhagymagerezd
  • 1 ek. libazsír
  • 1 kisebb bio-citrom
  • 5 kakukkfűág
  • só, frissen őrölt bors

A céklás körethez:

  • 800 g cékla
  • 2 közepes vörös hagyma
  • 1 közepes lila hagyma
  • 3 db zúzott fokhagymagerezd
  • 3 ek. olívaolaj
  • 5-6 kakukkfűág
  • só, frissen őrölt bors
Elkészítési idő:1 óraFogyókúrás:igen
Költség:1500-2000 FTVegetáriánus:nem
Adagok:4 főreGluténmentes:igen
Nehézség:NormálLaktózmentes:igen

Elkészítés:

A csirkét dörzsöljük be zsírral, sózzuk és borsozzuk meg alaposan. Helyezzük egy tepsibe. Pucoljuk meg a fokhagymagerezdeket, mossuk meg a citromot és a kakukkfűágakkal együtt helyezzük a csirke hasüregébe. Takarjuk le a tepsit alufóliával.

180 fokra előmelegített sütőben, légkeveréssel süssük 1 órán keresztül, majd távolítsuk el a fóliát, és süssük 200 fokon ropogósra.

A citromot és a kakukkfüvet távolítsuk el a csirkéből. A sült fokhagymagerezdeket tálalhatjuk a csirke mellé.

A fűszeres hagymás céklához a céklákat meghámozzuk és csíkokra vágjuk. A kétféle hagymát megpucoljuk és vékonyra felszeleteljük. Fokhagymagerezdeket megpucoljuk és összezúzzuk. Egy tepsiben elosztunk egy kevés olívaolajat és beletesszük a céklákat, sózzuk, borsozzuk majd meglocsoljuk olívaolajjal. Szórjuk meg a hagymákkal, zúzott fokhagymával és az egészet keverjük jól össze.

A tetejét szórjuk meg kakukkfűvel és előmelegített sütőben 180 fokon légkeveréssel süssük kb. 30 percig.

Tipp / megjegyzés:
Megéri sárgalábú, kapirgálós csirkét használni ehhez a recepthez.

Értékeld a receptet

Edina (11 Recept)

Görög férjemmel és két fiammal Németországban élünk, ezért is kétnyelvü a blogom. Imádok sütni, fözni színte minden szabad percemet a konyhában töltöm. Nagyon szeretem a görög és a mediterrán konyhát.Mint táplálkozási tanácsadó próbálom egyre több emberrel megszeretettni a paleo konyha varázslatos ízvilágát.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére