Főoldal / Desszertek / Máglyarakás kalácsból

Máglyarakás kalácsból

Máglyarakás kalácsból

Máglyarakás kalácsból

Hozzávalók:

  • 20-25 dkg száraz kalács
  • 50 dkg alma (megtisztítva)
  • 10-15 dkg darált dió
  • 1 kis üveg sárgabaracklekvár
  • 4 tojás
  • 4 dl tej
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 10 ek. cukor
  • 1/2 mokkáskanál őrölt fahéj
  • 1 citrom reszelt héja
  • csipet só
  • vaj (a tál kikenéséhez)
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Egy hőálló tálat kivajazunk.

A tejet felforraljuk a vaníliás cukorral és 3 evőkanál cukorral. A tojásokat kettéválasztjuk. A sárgáját fehéredésig habosítjuk 2 csapott evőkanál porcukorral, majd apránként hozzákeverjük a langyosra hűlt tejet.

A kalácsot felszeleteljük, majd a felét egymás mellé letesszük egy hőálló tálba és meglocsoljuk a vaníliás-tojásos tej felével. Ha már jól megszívta magát, megkenjük a baracklekvár felével.

Az almákat meghámozzuk, és az almareszelőn lereszeljük. Hozzáadunk 2 evőkanál cukrot a reszelt citromhéjat, elkeverjük, majd eloszlatjuk a tálban lévő kalácsok tetején.

A diót 1 evőkanál cukorral elkeverjük és a reszelt alma tetejére szórjuk.
Rápakoljuk a maradék kalácsot, amit óvatosan megöntözünk a maradék tojásos tejjel, hogy mindenhol érje a szeleteket.

A tetejét megkenjük a baracklekvárral, majd betesszük a 180 fokra előmelegített sütőbe 20-25 percre.
Ezalatt a tojások fehérjét egy csipet sóval és 2 evőkanál cukorral kemény habbá verjük.

A máglyarakást kivesszük a sütőből, rásimítjuk a kemény fehérjehabot, majd visszatesszük alacsonyabb hőfokra, míg a hab szép színt nem kap.

Mentés

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

A lap tetejére