Főoldal / Saláták / Hidegtálak / Zöldbabos csicseriborsó saláta

Zöldbabos csicseriborsó saláta

Zöldbabos csicseriborsó saláta

Zöldbabos csicseriborsó saláta

Hozzávalók:

  • 25 dkg zöldbab
  • 40 dkg csicseriborsó (konzerv)
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 10-12 db olajban eltett aszalt paradicsom
  • 15 dkg edami sajt 
  • 2-3 ek málnaecet
  • édesítőszer (v. cukor)
  • őrölt fehér bors
  • friss bazsalikom levél
  • 1 dl olívaolaj
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: igen
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 2 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A zöldbabot vágjuk fel nagyobb darabokra, majd enyhén sós vízbe főzzük kb. 10 percig, hogy roppanós maradjon. Ezután szűrjük le, és hideg vízzel öblítsük le, hogy minél előbb kihűljön.

A konzerv csicseriborsó levét öntsük le, majd öblítsük, és csepegtessük le.

Tegyük egy tálba az olajban eltett aszalt paradicsomot (az olajból is kerüljön bele 1-2 kanállal) majd nyomjuk hozzá a fokhagymagerezdet, kanalazzuk hozzá a málnaecetet, ízlés szerint édesítsük, sózzuk, borsozzuk, tegyünk hozzá néhány friss bazsalikomlevelet, és öntsük hozzá az olívaolajat.
Ezután botmixerrel pépesítsük. (ha szükséges, még ízesítsünk utána)

A sajtot vágjuk fel kisebb kockákra.

Egy tálba tegyük bele a roppanósra főzött zöldbabot, a lecsepegtetett csicseriborsót, a felkockázott sajtot, majd öntsük rá a paradicsomos öntetet. Ezután óvatosan keverjük össze, majd tálalás előtt egy kicsit hagyjuk állni, hogy az ízek jól összeérjenek.

Gizi (321 Recept)

Szeretek sütni-főzni, és sokat kirándulni.Több évtizede sertepertélek a konyhámban kisebb, nagyobb sikereket elérve. Mára már szenvedélyemmé vált a sütés-főzés, így minden nap valami finomsággal kényeztetem a családomat, és a barátaimat. Szeretem a hagyományos, magyaros ételeket, de szívesen kipróbálok számomra új, és különleges ízvilágot is.


Szólj hozzá!

A lap tetejére