Főoldal / Főzelékek / Lencsefőzelék fasírttal

Lencsefőzelék fasírttal

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Lencsefőzelék fasírttal

Lencsefőzelék fasírttal

Hozzávalók:

Lencsefőzelék:

  • 1 bögre lencse
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 db babérlevél
  • 1/2 citromhéj
  • néhány csepp ecet
  • őrölt fekete bors
  • 1 ek liszt
  • olaj

Fasírt:

  • 20 dkg darált hús
  • 1 db zsemle
  • tej
  • 1 fej kicsi vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • petrezselyem
  • őrölt pirospaprika
  • őrölt fekete bors
Elkészítési idő:45 percFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:nem
Adagok:2 főreGluténmentes:nem
Nehézség:NormálLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A kiválogatott lencsét előző este beáztatom.

Másnap a citromhéjjal, babérlevéllel. ecettel, sóval, borssal fűszerezve, vízzel feleresztve puhára főzöm.

Közben elkészítem a fasírtot. A hagymát megdinsztelem, a húst ráteszem. Fehéredésig pirítom. Egy keverőtálban összekeverem a hagymával, az összetépdesett, tejbe áztatott zsemlével, a vagdalt petrezselyemmel, majd fűszerezem. Kis pogácsákat formázok belőle, és bő olajban megsütöm.

Egy serpenyőben elkészítem a rántást, olajban az aprított hagymákat megpirítom, rászórom a lisztet. A rántást a lencséhez keverem, kicsit besűrítem vele, és lehet tálalni.

Tipp / megjegyzés:
Mert lencsét nem csak Újévkor lehet enni.

Értékeld a receptet

Hobbychef (702 Recept)

Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére