Főoldal / Egytálételek / Rakott brokkoli Gasztropajti konyhájából

Rakott brokkoli Gasztropajti konyhájából

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Rakott brokkoli Gasztropajti konyhájából

Rakott brokkoli Gasztropajti konyhájából

Hozzávalók:

  • 1 nagyobb fej brokkoli (kb. 80 – 90 dkg)
  • 50 dkg darált sertés vagy pulykahús
  • 25 dkg rizs
  • 1 nagy fej hagyma
  • frissen őrölt bors
  • 10 dkg reszelt sajt  (trappista, ementáli, vagy más félkemény sajt)
  • 3 – 4 dl tejföl
  • 1 kanál ketchup
  • kevés petrezselyem zöld
  • 1 kanál zsemlemorzsa
  • kevés étolaj
Elkészítési idő:1óra 30 percFogyókúrás:nem
Költség:1500-2000 FTVegetáriánus:nem
Adagok:6 főreGluténmentes:nem
Nehézség:NormálLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A brokkolit rózsáira bontjuk és sós, forró vízben blansírozzuk.(nagyon rövid ideig enyhén főzzük addig, míg roppanósságát megőrzi, de enyhén megpuhul) Jeges vízbe kiszedjük, így a szép színe is megmarad.

A rizst, kevés olajon enyhén megpirítjuk majd felöntjük azzal a vízzel, amiben a brokkolit blansíroztuk. Annyit öntsünk rá, hogy 1 ujjnyira ellepje. Addig főzzük, míg megpuhul a rizs, és a lét elissza.

A tejfölt enyhén megsózzuk, nagyon apróra vágott petrezselyem zölddel, és a reszelt sajttal elkeverjük.

Serpenyőben, kevés olajon fehéredésig pirítjuk a darált húst, ráreszeljük a hagymát, és hozzáadjuk a szétnyomott fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk, és 1 kanál ketchupot adunk hozzá. (a legjobb a házi) Belekeverjük a főtt rizst.
Egy sütőtálat kivajazunk, és vékonyan meghintünk zsemlemorzsával. A brokkoli felét eloszlatjuk a tál alján.

A rizses, húsos keverékhez hozzákeverjük a tejfölös, sajtos keverék egy részét, és így ráterítjük a brokkolira.
Erre újabb réteg brokkoli kerül, amit leöntünk a maradék tejfölös, sajtos masszával, majd előmelegített sütőbe tesszük addig, míg a teteje rá nem pirul. Ez nem tart hosszú ideig, mivel minden elősütött/előfőzött.

Tipp / megjegyzés:

Elkészítése talán bonyolultabb mint más ételeké, de érdemes követni leírásomat, mert így garantáltan ízletes, finom étel a végeredmény.
Addig ne szeleteljük, míg kicsit nem hűl meg, mert így szebben kockákra leget vágni.

Mentés

Mentés

Értékeld a receptet

Gasztropajti (71 Recept)

Gyakorlott hobbiszakács vagyok, blogtulajdonos. Imádok sütni - főzni, állítólag tudok is.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére