Főoldal / Reform ételek / Töltött gombafejek csirkemájas, gombás, krémsajtos töltelékkel

Töltött gombafejek csirkemájas, gombás, krémsajtos töltelékkel

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Töltött gombafejek csirkemájas, gombás, krémsajtos töltelékkel

Töltött gombafejek csirkemájas, gombás, krémsajtos töltelékkel 1

Hozzávalók:

  • 1/2 kg közepes nagyságú gomba
  • 2 db csirkemáj
  • 1/2 fej vöröshagyma
  • 5 dkg bacon
  • 10 dkg krémsajt
  • őrölt bors

A panírozáshoz:

  • teljes kiőrlésű liszt
  • tojás
  • rozsos zsemlemorzsa

A sütéshez:

  • étolaj
Elkészítési idő: 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A csirkemájat és a gombaszárakat ledaráljuk, vagy nagyon apróra felvágjuk. A hagymát és a bacont apró kockákra vágjuk.

A bacont kipirítjuk, majd megdinszteljük rajta a hagymát. Rátesszük a májat, sózzuk, borsozzuk és lepirítjuk. Rátesszük a felaprított gombát, és addig pároljuk, míg elfövi a levét. Hagyjuk kihűlni, majd belekeverjük a krémsajtot.

A májas tölteléket a gombafejekbe töltjük, kettőt-kettőt összefordítunk és bepanírozzuk. Bő olajban közepes tűzön kisütjük.

Köretnek párolt zöldséget és hamis tartárt / ízesített joghurtot/ készítettem mellé. De készíthető rizzsel, vagy tetszés szerinti salátával is.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Töltött gombafejek csirkemájas, gombás, krémsajtos töltelékkel 5.00/5 (2 értékelés)


Szólj hozzá!

A lap tetejére