Főoldal / Paleo / Göngyölt csirkemell zsályás alma-bacon töltelékkel – paleo

Göngyölt csirkemell zsályás alma-bacon töltelékkel – paleo

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Göngyölt csirkemell zsályás alma-bacon töltelékkel – paleo

Göngyölt csirkemell zsályás alma-bacon töltelékkel - paleo

Hozzávalók:

  • 80 dkg csirkemell filé
  • kb. 15 dkg szeletelt bacon
  • só, bors

A töltelékhez:

  • 3 db alma
  • 5 szelet bacon
  • 1 salotta hagyma (vagy  újhagyma)
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 tk. friss aprított zsályalevél vagy 1 tk. szárított
  • 2 tojás
  • 3 ek. mandulaliszt
  • 1/2 tk. só
  • 1/4 tk. fehérbors
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

Süssük ropogósra a bacont a töltelékhez. Lehet serpenyőben vagy sütőben is.  ( Én sütőben szoktam, előmelegítem 200 fokra, a bacon szeleteket egy sütőpapírral bélelt tepsire fektetem, 18-20 fok alatt ropogósra sül.  De még jobb, ha rácson sütöd, akkor lecsöpög a zsír.)

Amikor a bacon kihűlt, apró darabokra törjük. Az almát meghámozzuk és lereszeljük, vagy apró kockákra felvágjuk. A hagymát apróra vágjuk, összekeverjük az almával, a bacon darabokkal, sóval borssal ízesítjük, majd hozzáadjuk a zsályát, a mandulalisztet, a zúzott fokhagymát és végül a felvert tojásokat. Jól összekeverjük, és félretesszük.

A csirkemellfilét szeletekre vágjuk, és vékonyra kiklopfoljuk. Sóval és borssal bedörzsöljük mindkét oldalát. Minden szeletre kenünk a töltelékből, és jó szorosan feltekerjük. A tekercseket baconbe csomagoljuk, majd egy tepsire sorakoztatjuk. (Ha segít, fogpiszkálóval meg is tűzheted, csak ne felejtsd el tálalás előtt kiszedni őket. )

180 fokra előmelegített sütőben körülbelül 30 perc alatt szép pirosra sütjük. Ha marad ki a töltelékből, azt a hús mellé halmozzuk és megsütjük, mert magában is finom. Kicsit hűlni hagyjuk, majd szeletelve kínáljuk.

Tipp / megjegyzés:
Nálunk egy vasárnapi menü része volt, de szerintem bármilyen ünnepi alkalomra megfelelő. Hozzá sült rozmaringos édesburgonya és karfiol készült köretnek.

Értékeld a receptet

Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére