Gyömbéres csokitorta
Hozzávalók:18 cm átmérőjű tortaformához:
|
|
Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A kekszet konyharuhába tesszük és egy sodrófával összetörjük. Keverjük el az olvasztott margarinnal és nyomkodjuk a tortaforma aljába. Tegyük be a 180 fokra előmelegített sütőbe és süssük 10 percet, majd vegyük ki és csavarjuk le a a sütőt 160 fokra.
Állítsuk össze a krémet: keverjük fehéredésig a tojást a cukorral. Adjuk hozzá a vízgőz felett megolvasztott csokoládét, majd a többi hozzávalót is és keverjük simára.
A kekszes alapra szórjuk rá az aszalt gyömbérdarabokat, majd öntsük rá a krémet és simítsuk el.
Tegyük a sütőbe és süssük 60-70 percen keresztül, egészen addig, amíg megmozgatva csak a közepe remeg.
Vegyük ki, futtassunk körbe egy kést az oldalán és tegyük félre kihűlni, majd be egy egész éjszakára a hűtőbe.
Másnap óvatosan vegyük ki a formából és szeleteljük. Igazi íz robbanás.
Tipp / megjegyzés:
Kiváló lehetőség felhalmozódott mézeskalács készletünk felhasználására is.