Sablé keksz

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Sablé keksz

Sablé keksz

Hozzávalók:

  • 250 g liszt
  • 200 szobahőmérsékletű vaj kockára vágva
  • 100 porcukor átszitálva
  • 2 tojás sárgája
  • egy csipet só

A tetejére:

  • málnalekvár

A lekenéshez:

  • 1 tojás sárgája
  • 1 ek tej
Elkészítési idő:45 percFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:igen
Adagok:6 főreGluténmentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A lisztet egy tálba tesszük, hozzáadjuk a puha vajat, a porcukrot és a sót. Összekeverjük, majd hozzátesszük a tojássárgákat is és alaposan összedolgozzuk. Akkor jó, ha a tészta homogén állagú. Folpackba csomagoljuk és egy órára a hűtőbe tesszük.

A tésztát kettéosztjuk és lisztezett deszkán 2-3 mm vastagságúra nyújtjuk. Hullámos szélű formával kiszaggatjuk. A kiszaggatott tészta felének a közepét kiszúrjuk és a teli korongok tetejére helyezzük. Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk.

A sütemények közepén lévő ablakokba kevés lekvárt teszünk. A tojássárgáját a tejjel elkeverjük, és lekenjük vele a tészta tetejét. A tészta másik felét is ugyanígy készítjük el.

A maradék tésztából kis golyókat formázunk, a közepét az ujjunkkal benyomjuk és lekvárt töltünk bele.
170 fokra előmelegített sütőben 6-10 perc alatt megsütjük.

Ha kihűlt, pléhdobozban tároljuk.

Értékeld a receptet

Lélekkonyha (176 Recept)

Mindig is szerettem jókat enni, azonban a főzés iránti érdeklődésem akkor teljesedett ki, amikor összeköltöztem életem párjával és egyszer csak ott találtam magam a saját konyhámban. Képes voltam órákig a netet és a szakácskönyveket bújni, hogy újabb és újabb ételeket varázsoljak az asztalra. Úgy néz ki ez jól sikerült, mert az összes barátunk már csak ebédre vagy vacsorára volt hajlandó átjönni hozzánk :). Később ez a mánia odáig fajult, hogy egy-egy külföldi nyaralás már elképzelhetetlen volt a helyi piac vagy éttermek felkeresése nélkül. A sütemények azért kapnak kiemelt szerepet a blogban, mert a drága férjem minden reggel édességet reggelizik, ezért itt majd csak kakaórockernek becézem. Szinte napra pontosan egy évvel ezelőtt még egy motivációs tényező jelent meg az életemben, hiszen kislányom megszületésével újabb kritikus érkezett a családi asztalhoz... Ha ez az oldal csak annyit ér el, hogy bármelyik olvasó elkészíti az egyik receptem és ezzel örömet szerez vele akár magának, akár másoknak, már megérte...


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére