Főoldal / Tészta ételek / Rakott túrós csusza

Rakott túrós csusza

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Rakott túrós csusza

Túróscsusza

Hozzávalók:

  • 50 dkg száraztészta
  • (vagy házilag gyúrt tészta)
  • 50 dkg tehéntúró
  • 2 dl tejföl
  • 10 dkg füstölt szalonna
Elkészítési idő:45 percFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:nem
Adagok:4 főreGlutén mentes:nem
Nehézség:NormálLaktóz mentes:nem

Elkészítés:

A tésztát forró sós olajos vízben kifőzzük,majd leszűrjük.
Ezalatt a szalonnát apró kockákra vágjuk és kisütjük a zsírját.

A kifőtt tésztát össze forgatjuk a a kisült szalonnával (a zsírja is maradjon benne ha túl sok legalább egy része),majd hozzáadunk 2-3 evőkanál tejfölt jól átkeverjük.
A túrót szétmorzsoljuk és hozzákeverjük a tésztához.

Egy tűzálló tálba tesszük a tetejét megkenjük tejföllel és berakjuk a sütőbe,hogy megpiruljon a teteje.(kb, 15-20perc)

Rétegezve is készíthetjük,ekkor nem keverjük össze a túróval,hanem rétegenként rakjuk a tűzálló tálba.

Rakott túrós csusza 5.00/5 (2 értékelés)

Marcsi (565 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére