Pannukakku – A finn palacsinta
Hozzávalók:
A tálaláshoz:
|
|
Elkészítés:
Egy közepes méretű tepsibe vagy nagy lapos jénaiba beletesszük a vajat és betesszük a sütőbe, majd bekapcsoljuk a sütőt 200 fokra.
A tojásokat felverjük a cukorral, hozzákeverjük a lisztet, a sót, majd lassan a tejet, hogy csomómentes legyen. Hozzáadjuk egy vaníliarúd belsejét is.
A jénait óvatosan kivesszük a sütőből, ekkor a vaj már jó forró. Beleöntjük a masszát és 30 percre visszatesszük a sütőbe.
Azért előbb is érdemes ránézni, mert minden sütő más. Akkor jó, ha széle szépen felemelkedik és aranybarna lesz.
Ízlés szerinti feltéttel lehet enni, simán porcukorral is finom, de friss gyümölcsökkel és tejszínnel a legfinomabb.
Tipp / megjegyzés:
Receptet egy norvég magazinban láttam, ott is eperrel volt tálalva, igazán semmi különleges nincs benne, de nekem nagyon tetszik a neve, gyors, egyszerű és finom is:) Majdnem olyan, mint a palacsinta pite, vagy tejpite, ki hogy ismeri, csak más arányokkal és vékonyabb, de a német palacsinta is hasonló.