Piskótás flódni
Hozzávalók:A tészta: 4x
A mákos töltelékhez:
A diós töltelékhez:
A túrós töltelékhez:
A tetejére:
|
|
Elkészítés:
A tojást cukorral kihabosítjuk és hozzáadjuk a rumot.
A lisztet, a sütőport, és a szódabikarbónát összevegyítjük és hozzá szitáljuk a tojásos alaphoz, majd óvatosan beleforgatjuk. A tepsit sütőpapírral kibéleljük, a tésztát beleöntjük, elsimítjuk. A sütőt 180 fokra előmelegítjük és 10 perc alatt megsütjük a lapot. A következő három lapot is így készítjük el.
Elkészítjük a tölteléket.
A diót összekeverjük lekvárral és ha nagyon sűrű, hozzáadjuk a tejfölt, ha nem szükséges akkor csak a dió és a lekvár.
A darált mákhoz hozzá keverjük a dinnyelekvárt és hozzáadjuk a tejfölt ha szükséges.
A túróhoz hozzáadjuk a porcukrot. A tejszínt kihabosítjuk a habfixálóval és hozzá keverjük a túróhoz, majd belereszeljük a citrom héját is.
Összeállítjuk a süteményt.
A tálcára helyezzük a első lapot. Megkenjük lekvárral majd rákenjük a diós tölteléket. Befedjük a második lappal, amit szintén megkenünk lekvárral.
Rákenjük a mákos tölteléket és rátesszük a harmadik lapot. Ismét lekvár következik amire rásimítjuk a túrós tölteléket. Ráfordítjuk a utolsó lapot, melyet előtte lekenünk lekvárral, hogy jól rátapadjon a túrós réteghez.
Hűtőbe rakjuk, és ha kicsit megdermedt réteszünk egy deszkát és 2-3 kg súlyt, hogy jól összeálljon a sütemény.
Másnap lekenjük a sütemény tetejét lekvárral, majd bevonjuk a vízgőz felett megolvasztott csokoládéval.
Amikor a csokoládé megkötött forró vízbe mártott késsel szeleteljük és kínáljuk.