Főoldal / Desszertek / Piskótás flódni

Piskótás flódni

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Piskótás flódni

Piskótás flódni

Hozzávalók:

A tészta: 4x

  • 3 db tojás
  • 9 dkg kristálycukor
  • 9 dkg rétesliszt
  • 1 tk. sütőpor
  • késhegynyi szódabikarbóna
  • 1 ek. rum

A mákos töltelékhez:

  • 20 dkg darált mák
  • 1 ek. tejföl
  • 6 ek. dinnyelekvár

A diós töltelékhez:

  • 30 dkg darált dió
  • 1 ek. tejföl
  • 6 ek. baracklekvár

A túrós töltelékhez:

  • 40 dkg túró
  • 1 dl tejszín 33%
  • 2 ek. porcukor
  • 2 cs, habfixáló
  • 1 db citrom reszelt héja

A tetejére:

  • 20 dkg fehér csoki
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 2000-2500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 8 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tojást cukorral kihabosítjuk és hozzáadjuk a rumot.
A lisztet, a sütőport, és a szódabikarbónát összevegyítjük és hozzá szitáljuk a tojásos alaphoz, majd óvatosan beleforgatjuk. A tepsit sütőpapírral kibéleljük, a tésztát beleöntjük, elsimítjuk. A sütőt 180 fokra előmelegítjük és 10 perc alatt megsütjük a lapot. A következő három lapot is így készítjük el.

Elkészítjük a tölteléket.

A diót összekeverjük lekvárral és ha nagyon sűrű, hozzáadjuk a tejfölt, ha nem szükséges akkor csak a dió és a lekvár.

A darált mákhoz hozzá keverjük a dinnyelekvárt és hozzáadjuk a tejfölt ha szükséges.

A túróhoz hozzáadjuk a porcukrot. A tejszínt kihabosítjuk a habfixálóval és hozzá keverjük a túróhoz, majd belereszeljük a citrom héját is.

Összeállítjuk a süteményt.
A tálcára helyezzük a első lapot. Megkenjük lekvárral majd rákenjük a diós tölteléket. Befedjük a második lappal, amit szintén megkenünk lekvárral.

Rákenjük a mákos tölteléket és rátesszük a harmadik lapot. Ismét lekvár következik amire rásimítjuk a túrós tölteléket. Ráfordítjuk a utolsó lapot, melyet előtte lekenünk lekvárral, hogy jól rátapadjon a túrós réteghez.

Hűtőbe rakjuk, és ha kicsit megdermedt réteszünk egy deszkát és 2-3 kg súlyt, hogy jól összeálljon a sütemény.

Másnap lekenjük a sütemény tetejét lekvárral, majd bevonjuk a vízgőz felett megolvasztott csokoládéval.
Amikor a csokoládé megkötött forró vízbe mártott késsel szeleteljük és kínáljuk.

 

Piskótás flódni 5.00/5 (1 értékelés)

Izabela Ráczová (59 Recept)

Nagyon szeretek főzni, sütni,és befőzni. Ismerem a konyha titkait, örömét és a csalódásait is. Nagyon szeretek új recepteket készíteni.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére