Bundázott alma
Hozzávalók:
A bundához:
A kisütéshez:
|
|
Elkészítés:
A lisztet egy kisebb tálba tesszük. A tejet a tojások sárgájával habverővel jól elkeverjük, a lisztre öntjük, hozzáadjuk a cukrot, a sót és az egészet egy kézihabverővel simára eldolgozzuk. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, óvatosan a tésztához keverjük, végül a tésztába keverjük az olajat is.
Az almákat meghámozzuk, 1 cm vastagságú szeletekre felvágjuk. A korongok közepéből a magházat kis, kerek szúróval vagy tiszta gyűszűvel kiszúrjuk.
Az almakorongokat kissé megcukrozzuk.
A zsírt vagy az olajat egy serpenyőben felforrósítjuk. Az almaszeleteket villára szúrva, megmártjuk az elkészített tésztában és annyi forró zsírba helyezzük, hogy a szeletek úszhassanak benne. Amikor az alma bundája pirulni kezd, kissé mérsékeljük a hevítést, hogy az alma átsülhessen.
A megpirult almát megfordítjuk és a másik oldalát is világosra sütjük. Papírszalvétával letakart sütőlapra szedjük, hogy a felesleges zsiradékot felszívja.
Enyhén fahéjas vagy vaníliás porcukorral meghintve frissen tálaljuk.
Nem túl érett, félbevágott őszi- és sárgabarackot is süthetünk hasonló módon.
Vanília fagylalttal kínálva is fenséges.