Főoldal / Torták / Diós csokitorta liszt nélkül

Diós csokitorta liszt nélkül

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Diós csokitorta liszt nélkül

Diós csokitorta liszt nélkül

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 18 dkg dió
  • 13 dkg barna cukor
  • 2 dkg kakaópor
  • 1 tk. instant kávé
  • 1/2 tk. sütőpor
  • 12 dkg vaj (vagy margarin)
  • 12 dkg étcsokoládé
  • 5 db tojás
  • 1 kk. vaníliakivonat
  • 115 ml tej

A mázhoz:

  • 115 ml tejszín
  • 8 dkg étcsokoládé

A díszítéshez:

  • egy maréknyi dió
Elkészítési idő:1 óraFogyókúrás:nem
Költség:1500-2000 FTVegetáriánus:igen
Adagok:6 főreGluténmentes:igen
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A diót a barna cukorral finomra daráljuk, majd hozzáadjuk a kakaóport, a kávét és a sütőport. A vajat az étcsokoládéval összeolvasztjuk, majd folyamatos keverés mellett egyenként beleütjük a tojásokat. Öntsük bele a tejet és a vaníliakivonatot, majd keverjük simára.
Végül hozzáadjuk a diós keveréket és kivajazott 24 cm-es tortaformába öntjük. 160 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük.
Amikor megsült vegyük ki a sütőből és hagyjuk kihűlni.

Készítsük el a csokimázat. A tejszínt melegítsük fel és tördeljük bele a csokoládét. Amikor a csoki elolvadt, tegyük egy kicsit a hűtőbe szilárdulni.

Amíg a máz hűl, pirítsuk meg a diót. Egy száraz serpenyőbe öntsük a diószemeket és folyamatos kevergetés mellett pirítsuk meg. Hagyjuk ezt is kihűlni, majd vágjuk nagyobb darabokra. A csokimázat öntsük a tortára és szórjuk meg a pirított dióval.

Értékeld a receptet

Lélekkonyha (176 Recept)

Mindig is szerettem jókat enni, azonban a főzés iránti érdeklődésem akkor teljesedett ki, amikor összeköltöztem életem párjával és egyszer csak ott találtam magam a saját konyhámban. Képes voltam órákig a netet és a szakácskönyveket bújni, hogy újabb és újabb ételeket varázsoljak az asztalra. Úgy néz ki ez jól sikerült, mert az összes barátunk már csak ebédre vagy vacsorára volt hajlandó átjönni hozzánk :). Később ez a mánia odáig fajult, hogy egy-egy külföldi nyaralás már elképzelhetetlen volt a helyi piac vagy éttermek felkeresése nélkül. A sütemények azért kapnak kiemelt szerepet a blogban, mert a drága férjem minden reggel édességet reggelizik, ezért itt majd csak kakaórockernek becézem. Szinte napra pontosan egy évvel ezelőtt még egy motivációs tényező jelent meg az életemben, hiszen kislányom megszületésével újabb kritikus érkezett a családi asztalhoz... Ha ez az oldal csak annyit ér el, hogy bármelyik olvasó elkészíti az egyik receptem és ezzel örömet szerez vele akár magának, akár másoknak, már megérte...


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére