Főoldal / Sertés ételek / Rántott szelet sült őszibarackkal

Rántott szelet sült őszibarackkal

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Rántott szelet sült őszibarackkal

Rántott szelet sült őszibarackkal

Hozzávalók:

  • 4 szelet karaj
  • liszt
  • tojás
  • zsemlemorzsa
  • olaj a sütéshez
  • 1 doboz őszibarack befőtt
  • kb. 5 dk vaj
  • 1 db citrom
  • 1 ek méz
Elkészítési idő:1 óraFogyókúrás:nem
Költség:1000-1500 FTVegetáriánus:nem
Adagok:2 főreGluténmentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A hússzeleteket kiklopfoljuk, majd ízlés szerint besózzuk, és egy kicsit állni hagyni.

Ezután duplán bepanírozzuk.
Tehát először lisztbe-felvert tojásba-zsemlemorzsába, majd megint lisztbe-tojásba-zsemlemorzsába forgatjuk bele a hússzeleteket.

Ezután bő, forró olajban, közepes lángon mindkét oldalát szép pirosra sütjük. Végül papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges olajat felszívja.

Egy serpenyőbe felhevítjük a vajat, majd belehelyezzük a lecsepegtetett őszibarackokat.

Elkezdjük sütni, és közben rácsorgatjuk a mézet, ráreszeljük a citrom héját és ráfacsarjuk fél citrom levét.

Sütés közben többször óvatosan összerázogatjuk. Mindkét oldalát szép pirosra sütjük.

Tipp / megjegyzés:
Tálaláskor a rántott szelet mellé köretként kínáljuk a sült őszibarackot és a párolt rizst.

Értékeld a receptet

Gizi (311 Recept)

Szeretek sütni-főzni, és sokat kirándulni.Több évtizede sertepertélek a konyhámban kisebb, nagyobb sikereket elérve. Mára már szenvedélyemmé vált a sütés-főzés, így minden nap valami finomsággal kényeztetem a családomat, és a barátaimat. Szeretem a hagyományos, magyaros ételeket, de szívesen kipróbálok számomra új, és különleges ízvilágot is.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére