Főoldal / Levesek / Zöldségleves májas daragaluskával

Zöldségleves májas daragaluskával

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Zöldségleves májas daragaluskával

Zöldségleves májas daragaluskával

Hozzávalók:

A leveshez:

  • 2 db sárgarépa
  • 1 fehérrépa
  • 1 csokor petrezselyem
  • bors
  • 2 leves kocka
  • ételízesítő
  • 1 kisebb fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma

A galuskához:

  • 20 dkg búzadara
  • 3 db tojás
  • 10 dkg zsír
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 mk. sütőpor
  • 2 db csirkemáj szív nélkül
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A leves zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk, karikákra vágjuk.
Feltesszük főni a többi hozzávalóval együtt kb.3 dl vízben főni.
Amikor megpuhult benne minden, akkor a hagymákat kidobjuk belőle,  3 -4 liter vizet öntünk rá és felforraljuk.

A galuska hozzávalóit összekeverjük, és fél órát állni hagyjuk.
A csirkemájat mixer segítségével összezúzzuk, úgy keverjük bele a galuska masszába.

A galuskákat vízbe mártott kanállal a levesbe szaggatjuk, és 5-6 perc alatt a fedő alatt hatalmasra megduzzadnak.
Nagyon finom levesbetét, a Mesterszakács oldal kínálatából próbáltam ki.

Értékeld a receptet

Vass Lászlóné (277 Recept)

Konyhamánia Edit Módra facebook oldalamon sok-sok receptet találtok még tőlem. Látogassatok meg ott is.


Szólj hozzá!

A lap tetejére