Főoldal / Egytálételek / Sonkás tojásos rakott puliszka

Sonkás tojásos rakott puliszka

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Sonkás tojásos rakott puliszka

Sonkás tojásos rakott puliszka

Hozzávalók:

  • 2,5 dl kukorica dara
  • 6 dl víz
  • 40 dkg főtt füstölt sonka
  • 10 db tojás
  • 1 db cukkini
  • ráma
  • 10 dkg reszelt sajt
Elkészítési idő:1 óraFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:nem
Adagok:6 főreGluténmentes:igen
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A darát enyhén sós vízben addig főzzük, míg a szemek megdagadnak és puhák lesznek. ( mint ha búzadara lenne)

Egy hőálló tálat jól kikenünk a margarinnal, és beleöntjük a puliszkát.

A sonkát tetszés szerint kockákra vagy csíkokra felvágjuk. A cukkinit vékonyra felkarikázzuk. A tojásokat pici sóval megsütjük, majd csíkokra vágjuk.

A puliszka tetejét megrakjuk, a sonkával, a cukkinivel, a tojással, és megszórjuk reszelt sajttal.

180 fokra előmelegített sütőben megsütjük.

A tálalásnál kínálhatunk mellé tejfölt is.

Tipp / megjegyzés:
Ezt az ételt lisztérzékenyek és cukorbetegek is fogyaszthatják. A kukorica az egyik egészséges növényünk, sokrétű a felhasználása, pl. A kukoricacsuhéból állítják elő a nyírfacukrot is. Ételek, gyógyszerek, kozmetikai termékek készítésénél is használják.

Beküldő: Maja

Értékeld a receptet

Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére