Lajcsi szelet
Hozzávalók:A tésztához:
A krémhez:
|
|
Elkészítés:
A lisztbe a szódabikarbónát belekeverjük.
A többi hozzávalót gőz felett kb 5-7 percig keverjük. Levesszük a gőzről, és a lisztet belekeverjük.
A tésztát 3 felé vesszük, és vékonyra kinyújtjuk. 180fokon 10perc alatt megsül.
A pudingokat a szokásos módon külön-külön megfőzzük, és kihűtjük.
A margarint a porcukorral felhabosítjuk. A vajkrémet ketté vesszük, és a pudingokkal külön-külön kikeverjük.
A puncsosba egy kis rumot teszünk.
A lapokat a krémekkel megtöltjük.
A tetejét lekvárral vékonyan megkenjük.
A fehérjét cukorral gőz felett kemény habbá verjük, és a lekváros lapra simítjuk.
A tészta kemény, ezért legalább fél napot kell várni a szeleteléssel.