Főoldal / Sertés ételek / Tejszínes sertésszűz

Tejszínes sertésszűz

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Tejszínes sertésszűz

Tejszínes sertésszűz

Hozzávalók:

  • 50 dkg sertésszűz
  • 60 g füstölt házi szalonna
  • 1 db nagyobb vöröshagyma
  • 2 db sárgarépa
  • 1 db petrezselyem
  • 1 db kisebb zellergumó
  • 1 dl tejszín 33%
  • 1 ek. finomliszt
  • 3 ek. tejföl 20%
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint bors
  • ízlés szerint fűszerpaprika
  • 1 db babérlevél
  • 4 db egész bors
  • 3 db szegfűbors
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 2 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A sertésszüzet megmossuk és szárazra töröljük. A zöldségeket megpucoljuk, felkarikázzuk, kockázzuk.
A szalonnát felkockázzuk és egy edényben megpirítjuk.Hozzáadjuk a vöröshagymát és mikor egy kicsit összeesett, hozzáadjuk a sertésszüzet is. Minden oldaláról hirtelen megpirítjuk

A húst kiszedjük egy tálba. A vöröshagymához hozzáadjuk a zöldségeket és megpirítjuk. Megszórjuk a fűszerpaprikával és felöntjük vízzel.
Beletesszük a húst és lassan főzzük kb. 40 percet. Mikor a zöldség és a hús is puha, akkor kiszedjük a húst egy tálba és a zöldségeket egy botmixerrel pépesítjük.

A tejszínben elkeverjük a finomlisztet, a szószhoz adjuk és lassan összeforraljuk.
Knédlivel tálaljuk.
Minden eredeti tejszínes sertésszűzhez a tányérra tesznek egy karika citromot és vörös áfonyát is.

Jó étvágyat kívánok hozzá.

Tejszínes sertésszűz 5.00/5 (1 értékelés)

Izabela Ráczová (62 Recept)

Nagyon szeretek főzni, sütni,és befőzni. Ismerem a konyha titkait, örömét és a csalódásait is. Nagyon szeretek új recepteket készíteni.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére