Tejszínes sertésszűz
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A sertésszüzet megmossuk és szárazra töröljük. A zöldségeket megpucoljuk, felkarikázzuk, kockázzuk.
A szalonnát felkockázzuk és egy edényben megpirítjuk.Hozzáadjuk a vöröshagymát és mikor egy kicsit összeesett, hozzáadjuk a sertésszüzet is. Minden oldaláról hirtelen megpirítjuk
A húst kiszedjük egy tálba. A vöröshagymához hozzáadjuk a zöldségeket és megpirítjuk. Megszórjuk a fűszerpaprikával és felöntjük vízzel.
Beletesszük a húst és lassan főzzük kb. 40 percet. Mikor a zöldség és a hús is puha, akkor kiszedjük a húst egy tálba és a zöldségeket egy botmixerrel pépesítjük.
A tejszínben elkeverjük a finomlisztet, a szószhoz adjuk és lassan összeforraljuk.
Knédlivel tálaljuk.
Minden eredeti tejszínes sertésszűzhez a tányérra tesznek egy karika citromot és vörös áfonyát is.
Jó étvágyat kívánok hozzá.