Főoldal / Desszertek / Sütőtökös képviselőfánk

Sütőtökös képviselőfánk

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Sütőtökös képviselőfánk

Sütőtökös képviselőfánk

Hozzávalók:

  • 20 dkg rizsliszt
  • 10 dkg zsír
  • 5 db tojás
  • 2 dl víz
  • 1 csipet só

A krémhez:

  • 30 dkg sütőtök püré
  • 3 db tojás
  • 5 dl tej
  • 1 csomag GM vaníliás pudingpor
  • 5 ek. eritrit

A krém tetejére:

  • 5 dl Hulala

A szóráshoz:

  • porXukor
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: igen
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 8 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A forró vizet a sót és a zsírt elkezdjük egy lábosban melegíteni. Amikor a zsír elolvadt hozzáadjuk a lisztet és fakanállal addig keverjük míg a tészta összeáll.

A tűzről levéve még a forró masszához egyesével hozzáadjuk a tojásokat. A masszát csillagcsöves habzsákba tesszük és sütőpapírral bélelt tepsibe 4-5 cm távolságra diónyi vagy nagyobb nagyságú halmokat nyomunk belőle.
Egy órát pihentetjük. Forró (210 fokos) sütőbe tesszük 10 percig sütjük ezen a hőfokon (tilos közben kinyitni a sütőajtót), majd még kb 10 percig sütjük 180 fokon. Ha kihűltek, kalapot vágunk nekik.

Amíg hűlnek a fánkok, elkészítjük a krémet. A tojások sárgáját elkeverjük az eritrittel, a sütőtökpürével, a pudingporral és a tejjel. Ezután lassú tűzön kezdjük főzni a krémet folyamatos keverés mellett. Ha besűrűsödött a krémünk, levesszük a tűzről és azonnal hozzáadjuk a felvert tojásfehérje habot majd hűlni hagyjuk.

Amíg hűl a krém, felverjük a Hulalát amit előzőleg a hűtőben lehűtöttünk.

Habzsákba töltjük először a sütőtökös vaníliakrémet, és mindegyik fánk aljába nyomunk a krémből. Minden krém tetejére  habot nyomunk, majd rátesszük a tésztakalapokat.

A tetejét még porXukorral is megszórhatjuk.

Értékeld a receptet

Gáborné Putóczki (42 Recept)

http://scarletsite.hu/


Szólj hozzá!

A lap tetejére