Ezt se hagyd ki!
Főoldal / Levesek / Gulyásleves II

Gulyásleves II

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Gulyásleves II

Gulyásleves ii

Hozzávalók:

  • 60 dkg sertéshús (marha is lehet)
  • 1 + 1/2 kg burgonya
  • vegyes leveszöldség
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • 1 paprika 
  • 1 paradicsom
  • zsír vagy olaj
  • bors
  • pirospaprika
  • babérlevél
  • 1 mk. őrölt kömény
  • 2-3 leveskocka

A galuskához:

  • 1 db tojás
  • 4 evőkanál liszt(vagyis annyi liszt, amennyit a tojás felvesz)
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A krumplit meghámozom,felkockázom.
A felaprított vöröshagymát zsiradékon üvegesre párolom, majd megszórom piros paprikával, és felöntöm 2 dl vízzel. Hozzáadom a kockákra vágott húst, majd beleteszem a többi hozzávalót is a burgonya kivételével.
Fedő alatt puhára főzöm, úgy mint a pörköltet.

Felöntöm kellő mennyiségű vízzel, és amikor forr bele teszem a burgonyát.
Amikor a burgonya is megpuhult,a forró levesbe galuskát szaggatok.
Külön tehetünk bele csípős paprikát is ízlés szerint a tálaláskor.

A gulyás leves kiadós étel, mely után elég palacsinta, bukta vagy túrógombóc főételnek.

Gulyásleves II 5.00/5 (1 értékelés)

Vass Lászlóné (271 Recept)

Konyhamánia Edit Módra facebook oldalamon sok-sok receptet találtok még tőlem. Látogassatok meg ott is.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére