Főoldal / Desszertek / Csokis mákos krémes – paleo

Csokis mákos krémes – paleo

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Csokis mákos krémes – paleo

Csokis mákos krémes - paleo

Hozzávalók:

19×32 cm-es tepsihez

A tésztához:

  • 3 tojás
  • 8 dkg eritrit por alakú
  • 0,25 dl kókusztej
  • 10 dkg darált mák
  • 5 dkg nyílgyökérpor
  • 3/4 cs sütőpor

A krémhez:

  • 2 dl kókusztej
  • 2 tk. szentjánoskenyérmag liszt
  • 1 tk. vanília kivonat
  • 10 dkg darált mák
  • 3 ek. kókuszvaj
  • 8 dkg eritrit por alakú
  • 2,5 dl kókuszkrém felverve
  • + 2-3 dl áfonya lekvár (cukormentes)

A csokimázhoz:

  • 5 dkg étcsoki (tej és cukormentes)
  • 5 dkg kókuszvaj
  • 1 ek. kakaópor
  • kevés eritrit (ízlés szerint)
Elkészítési idő:1óra 30 percFogyókúrás:nem
Költség:2000-2500 FTVegetáriánus:igen
Adagok:6 főreGluténmentes:igen
Nehézség:NormálLaktózmentes:igen

Elkészítés:

A tojásokat külön választjuk. A sárgákat habosra keverjük a por alakú eritrittel, majd hozzáadjuk a kókusztejet is és elkeverjük. A száraz hozzávalókat egy külön tálban elvegyítjük.

A tojás fehérjéket kemény habbá verjük, ezt összeforgatjuk a habos masszával, és beleforgatjuk a száraz hozzávalókat. Egy 18 x 28cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral, és belesimítjuk a masszát. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 18-20 perc alatt megsütjük.

A krémhez a szentjánoskenyérmag lisztet és a mákot simára keverjük a kókusztejjel, felforraljuk, majd folyamatos keverés közben besűrítjük. Hűlés közben még keményedik az állaga. Amikor elkészül, belekeverjük a vanília kivonatot, az édesítőt és kókuszvajat. Simára keverjük majd hagyjuk kihűlni, de közben többször átkeverjük.

A kókuszkrémet felverjük majd lazán összeforgatjuk a mákos krémmel.

A kihűlt tészta tetejére kenjük az áfonyalekvárt, erre simítjuk rá a mákos krémet.

A megkent tésztát a hűtőbe tesszük, hogy a krém teljesen megszilárduljon, majd elkészítjük a bevonatot.

A csokit felolvasztjuk a kókuszvajjal, belekeverjük a kakaóport és kevés édesítőt. Habverővel simára keverjük  és a krém tetejére simítjuk. Visszatesszük a hűtőbe dermedni. A teljes dermedés előtt érdemes felszeletelni, mert különben a máz törni fog szeleteléskor.

Nagyon finom és nagyon mákos.

 

(A szentjánoskenyérmag liszt kapható Magyarországon is, nem azonos a karobporral, én ebből készítem a paleo tejbegrízt is. Talán útifűmaghéj is használható helyette, de szerintem ez sokkal finomabb így, érdemes beszerezni, mert nagyon kevés kell belőle egyszerre, iszonyú nagy a folyadékfelvevő képessége.)

Mentés

Mentés

Értékeld a receptet

Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére