Főoldal / Egytálételek / Lasagne verde

Lasagne verde

Lasagne verde

Lasagne verde

Hozzávalók:

  • 1/4 csomag mirelit spenót
  • 10 dkg sonka
  • 8 dkg liszt
  • 8 dkg margarin
  • 1 liter tej
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg reszelt trappista sajt
  • 2 dl főzőtejszín
  • 10 dkg füstölt sajt
  • só, bors, szerecsendió
  • vaj a tepsi kikenéséhez
  • 1 csomag lasagne tésztalap (akár zöld színű is)
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A margarint egy lábosban megolvasztjuk. Hozzákeverjük a lisztet, majd nagyon kis lángon apránként hozzáöntve a tejet, habverővel kevergetve sűrű besamelmártást mártást készítünk belőle.
A kész mártást sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük.
Két részre osztjuk. (a sonkás része lehet kicsit több)

Az egyik felébe belekeverjük a negyed csomag fagyasztott spenótot, és a lereszelt, vagy átpasszírozott fokhagymát.

A másik felébe belekeverjük a nagyon apró kockákra vágott vagy ledarált sonkát, és jól megborsozzuk.

A tepsit kivajazzuk, és a következő sorrendben összeállítjuk a lasagnet.

Sonkás szósz – tészta – spenótos szósz – tészta – sonkás szósz – tészta – spenótos szósz – tészta – sonkás szósz – és a tetejét megszórjuk reszelt trappista sajttal
180 fokra előmelegített sütőben 35-40 perc alatt megsütjük, amíg a sajt szépen megpirul, és a lapok megpuhulnak.

Készítünk hozzá öntete is amitől az egész étel különleges lesz.
Egy kis lábosban felforraljuk a tejszínt, és felolvasztjuk benne a reszelt füstölt sajtot.
Tálaláskor ezzel az öntettel locsoljuk meg a lasagne tetejét.

Jó étvágyat kívánok!

Zsike54 (103 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére