Főoldal / Hal ételek / Füstölt makréla szendvicskrém

Füstölt makréla szendvicskrém

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Füstölt makréla szendvicskrém

Füstölt makréla szendvicskrém

Hozzávalók:

  • 15 dkg füstölt, pácolt makréla
  • 10 dkg vaj
  • 25 dkg mascarpone
  • őrölt színes bors
  • 1/2 citrom leve
  • petrezselyemzöld (ízlés szerint)
Elkészítési idő:15 percFogyókúrás:nem
Költség:1000-1500 FTVegetáriánus:nem
Adagok:2 főreGluténmentes:nem
Nehézség:Nagyon egyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A makrélát tépkedjük kisebb darabokra, és az esetleges szálkákat távolítsuk el.

A mascarponéhoz adjuk hozzá a puha vajat, majd ízlés szerint sózzuk, őröljünk rá frissen színes borsot, adjuk hozzá az apróra vágott petrezselyemzöldet. Facsarjuk rá a citromlevet, majd keverjük simára. (a citromlevet apránként csepegtessük hozzá, és közben kóstoljuk meg többször)

Adjuk a krémhez az apró darabokra tépkedett makrélát, majd óvatosan keverjük össze. Ezután tegyük be a hűtőbe pár órára hogy az ízek jól összeérjenek.

Tipp / megjegyzés:
Tálaláskor a füstölt makrélakrémet a frissen kisült ropogós kiflivel, és ízlés szerint cikkekre vágott citrommal kínáljuk.

Mentés

Mentés

Füstölt makréla szendvicskrém 5.00/5 (1 értékelés)

Gizi (309 Recept)

Szeretek sütni-főzni, és sokat kirándulni.Több évtizede sertepertélek a konyhámban kisebb, nagyobb sikereket elérve. Mára már szenvedélyemmé vált a sütés-főzés, így minden nap valami finomsággal kényeztetem a családomat, és a barátaimat. Szeretem a hagyományos, magyaros ételeket, de szívesen kipróbálok számomra új, és különleges ízvilágot is.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére