Főoldal / Desszertek / Mascarponés-epres pohárkrém

Mascarponés-epres pohárkrém

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Mascarponés-epres pohárkrém

Mascarponés-epres pohárkrém

Hozzávalók:

  • 40 dkg eper
  • 25 dkg mascarpone
  • 10 dkg fehér csokoládé
  • 2 dl tejszín (cukrászhab)
  • 10 dkg porcukor
Elkészítési idő:15 percFogyókúrás:nem
Költség:1000-1500 FTVegetáriánus:igen
Adagok:4 főreGluténmentes:igen
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

Vízgőz felett megolvasztjuk a csokoládét. A tejszínt kemény habbá felverjük.

A mascarponét 5 dkg porcukorral összekeverjük, majd hozzá keverjük a megolvasztott csokit és a kemény habbá felvert tejszínt.

A jól megmosott, kicsumázott epernek a felét 5 dkg porcukorral, egy botmixerrel összeturmixoljuk (vagy villával jól szétnyomkodjuk). A megmaradt epret pedig feldaraboljuk.

4 poharat előkészítünk és rétegezve belekanalazgatjuk a mascarponés krémet, az epermasszát és a feldarabolt epret.
Díszítésként tehetünk a tetejére egész eperdarabot vagy fehér csoki darabkát vagy akár mentalevelet is.

Hűtőbe rakjuk, hogy jól lehűljön és az ízek összeérjenek.

Mentés

Mentés

Mentés

Mascarponés-epres pohárkrém 5.00/5 (1 értékelés)

Tündi konyha (124 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére