Főoldal / Desszertek / Mascarponés-epres pohárkrém

Mascarponés-epres pohárkrém

Mascarponés-epres pohárkrém

Mascarponés-epres pohárkrém

Hozzávalók:

  • 40 dkg eper
  • 25 dkg mascarpone
  • 10 dkg fehér csokoládé
  • 2 dl tejszín (cukrászhab)
  • 10 dkg porcukor
Elkészítési idő: 15 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Vízgőz felett megolvasztjuk a csokoládét. A tejszínt kemény habbá felverjük.

A mascarponét 5 dkg porcukorral összekeverjük, majd hozzá keverjük a megolvasztott csokit és a kemény habbá felvert tejszínt.

A jól megmosott, kicsumázott epernek a felét 5 dkg porcukorral, egy botmixerrel összeturmixoljuk (vagy villával jól szétnyomkodjuk). A megmaradt epret pedig feldaraboljuk.

4 poharat előkészítünk és rétegezve belekanalazgatjuk a mascarponés krémet, az epermasszát és a feldarabolt epret.
Díszítésként tehetünk a tetejére egész eperdarabot vagy fehér csoki darabkát vagy akár mentalevelet is.

Hűtőbe rakjuk, hogy jól lehűljön és az ízek összeérjenek.

Mentés

Mentés

Mentés

Tündi konyha (134 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére