Főoldal / Desszertek / Mandazi – A kelet-afrikai kókuszos fánk

Mandazi – A kelet-afrikai kókuszos fánk

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Mandazi – A kelet-afrikai kókuszos fánk

Mandazi - A kelet-afrikai kókuszos fánk

Hozzávalók:

  • kb. 40 dkg liszt (nekem több liszt kellett bele, kb. 5-6 dkg)
  • én kb 5 dkg kókusz reszeléket is tettem bele
  • 1 tojás
  • 1 tk. szárított élesztő (nálam 2 tk.)
  • 1,25 dl kókusztej
  • 10 dkg cukor
  • 1,25 dl meleg víz (nálam tej)
  • 1 tk olaj
  • 1 tk. őrölt fahéj v. kardamom (elhagyható)
  • olaj a fánkok sütéséhez
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A meleg tejben elkeverünk egy kis cukrot és az élesztőt, majd félretesszük, és hagyjuk felfutni. Ezek után mindent belepakolunk a mixer táljába és dagasztóhoroggal bedagasztjuk. A tésztacipót, letakarva kb. 1 órát kelesztjük.

Ezután nyújtólapon újjnyi vastagra nyújtjuk és háromszögekre vágjuk, hagyjuk pihenni 10 percet, majd közepesen forró olajban kisütjük őket. Porcukorral megszórva tálaljuk.

Tipp / megjegyzés:
Szeretem a kókusztejet, szoktam használni sokféle ételhez, próbáljátok ki, úgyis jön a fánk szezon:)
Lehet összetört banánt is adni hozzá, egyszer kipróbáltam, akkor kevesebb folyadék kell hozzá, nagyon finom az a változat is.

Értékeld a receptet

Szólj hozzá!

A lap tetejére