Főoldal / Reggelik / Fokhagymás karfiolkrém

Fokhagymás karfiolkrém

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Fokhagymás karfiolkrém

Fokhagymás karfiolkrém

Hozzávalók:

  • 1 nagy fej karfiol
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 4 evőkanál majonéz
  • 1 evőkanál tejföl
  • 1 teáskanál mustár
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • friss petrezselyemzöld
  • só, bors
Elkészítési idő:20 percFogyókúrás:nem
Költség:EgyszerűVegetáriánus:igen
Adagok:4 főreGluténmentes:igen
Nehézség:NormálLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A karfiolt rózsáira szedjük, sós vízben megfőzzük. Majd leszűrjük és langyosra hűtjük, pépesítjük.

A zúzott fokhagymát a majonézbe keverjük. Hozzáadjuk a mustárt, a tejfölt, az olajat és ízlés szerint fűszerezzük. A majonézes keveréket a karfiolhoz keverjük. Hűtőbe tesszük, hogy az ízek jól összeérjenek.

Apróra vágott petrezselyemmel megszórva kínáljuk. Friss kenyérrel és pirítóssal is mennyei.

Értékeld a receptet

Laura (28 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére