Főoldal / Szárnyas Ételek / Pikáns csirkeszárnyak vitamin salátával

Pikáns csirkeszárnyak vitamin salátával

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Pikáns csirkeszárnyak vitamin salátával

Pikáns csirkeszárnyak vitamin salátával

Hozzávalók:

  • 1 kg csirkeszárny

A páchoz:

  • 0,5 dl olíva olaj
  • 2 ek mustár
  • 1 ek ketchup
  • 1 ek Worcester szósz
  • chili por ízlés szerint
  • 1 mk bors

A salátához:

  • 1 cs tetszés szerinti saláta
  • 4 ek olíva olaj
  • 3 ek balzsamecet
  • paradicsom karikák
  • feta sajt ízlés szerint /el is hagyható/
Elkészítési idő:1 óraFogyókúrás:igen
Költség:1000-1500 FTVegetáriánus:nem
Adagok:4 főreGluténmentes:igen
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A szárnyakat megtisztítjuk, 3 részre vágjuk. (Én a hegyes végét nem használom fel.)

A pác hozzávalóit összekeverjük és jól bedörzsöljük vele a húsokat. Egy éjszakára (de legalább pár órára) zárható edényben, hűtőbe tesszük. Néha megforgatjuk.

Sütés előtt megsózzuk, majd tepsibe tesszük a húsokat és előmelegített sütőben,lefedve kb. 35 percig sütjük. A végén levesszük a fedőt róla, és ropogósra sütjük.

A salátát tányérra halmozzuk, meglocsoljuk az olíva olajjal és a balzsamecettel.

Rátesszük a húsokat, paradicsommal és feta sajttal díszítjük.

Jó étvágyat kívánok!

Tipp / megjegyzés:
Könnyű és finom étel, ebédre, vacsorára is ajánlom.

Értékeld a receptet

kricsu (43 Recept)

Szeretek főzni, szeretek a főzős oldalakon új dolgokat tanulni.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére