Főoldal / Szárnyas Ételek / Pikáns csirkeszárnyak vitamin salátával

Pikáns csirkeszárnyak vitamin salátával

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Pikáns csirkeszárnyak vitamin salátával

Pikáns csirkeszárnyak vitamin salátával

Hozzávalók:

  • 1 kg csirkeszárny

A páchoz:

  • 0,5 dl olíva olaj
  • 2 ek mustár
  • 1 ek ketchup
  • 1 ek Worcester szósz
  • chili por ízlés szerint
  • 1 mk bors

A salátához:

  • 1 cs tetszés szerinti saláta
  • 4 ek olíva olaj
  • 3 ek balzsamecet
  • paradicsom karikák
  • feta sajt ízlés szerint /el is hagyható/
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: igen
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A szárnyakat megtisztítjuk, 3 részre vágjuk. (Én a hegyes végét nem használom fel.)

A pác hozzávalóit összekeverjük és jól bedörzsöljük vele a húsokat. Egy éjszakára (de legalább pár órára) zárható edényben, hűtőbe tesszük. Néha megforgatjuk.

Sütés előtt megsózzuk, majd tepsibe tesszük a húsokat és előmelegített sütőben,lefedve kb. 35 percig sütjük. A végén levesszük a fedőt róla, és ropogósra sütjük.

A salátát tányérra halmozzuk, meglocsoljuk az olíva olajjal és a balzsamecettel.

Rátesszük a húsokat, paradicsommal és feta sajttal díszítjük.

Jó étvágyat kívánok!

Tipp / megjegyzés:
Könnyű és finom étel, ebédre, vacsorára is ajánlom.

Értékeld a receptet


Szólj hozzá!

A lap tetejére