Főoldal / Sertés ételek / Káposztaágyon sült oldalas hagymás tört burgonyával

Káposztaágyon sült oldalas hagymás tört burgonyával

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Káposztaágyon sült oldalas hagymás tört burgonyával

Káposztaágyon sült oldalas hagymás tört burgonyával

Hozzávalók:

  • 12 szelet oldalas
  • 1 tasak magyaros fűszerkeverék
  • 1 tk. zúzott fokhagyma
  • 1-2 ek. étolaj
  • 1 kg savanyú káposzta
  • 3 ek. étolaj
  • 1 dl víz

A hagymás burgonyához:

  • 1 kg burgonya
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 ek. fűszerpaprika
  • 1 ek. sertészsír
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
Elkészítési idő:1óra 30 percFogyókúrás:nem
Költség:1000-1500 FTVegetáriánus:nem
Adagok:4 főreGluténmentes:igen
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:igen

Elkészítés:

Az olajat összekeverjük a fokhagymával és a fűszerkeverékkel, majd beletesszük a húst és jól átforgatjuk az egészet.

A savanyú káposztát, ha nagyon intenzív átmossuk és egy edénybe téve az olajjal és a vízzel kb 10-12 percig fedő alatt pároljuk.

A sütőt előmelegítjük 200 fokra.

Egy tepsit vagy tűzálló tálat vékonyan kikenünk olajjal, beletesszük a forró, lédús káposztát, egyenletesen elrendezzük, majd sorban, kissé belenyomkodva ráhelyezzük az oldalasokat, lefedjük alufóliával és betesszük a sütőbe 90 percre.
Mozgatni, forgatni nem kell! Leégni nem fog, mert azon a folyadékon fő, amit menet közben a hús enged!

Másfél óra múlva levesszük a fóliát és addig sütjük tovább, amíg a húsok egy picit megpirulnak, ez nagyjából 20-22 perc.

A krumplit megmossuk, héjában megfőzzük, megpucoljuk, és karikára felvágjuk.
Közben a hagymát finomra vágjuk, és 1-2 kanál zsíron üvegesre pároljuk, lefedjük és addig főzzük, míg puha nem lesz. Zsírból legjobb hozzá a fasírt vagy a rántott hús sütőzsírja. (Olajjal is készíthetjük, bár én úgy nem szeretem.)
A hagymát bőven megszórjuk pirospaprikával, ráöntjük a krumplit, és kevergetve, pár perc alatt darabos-pépesre összesütjük. (A fakanállal tetszés szerinti darabokra törölgetjük sütés közben.) Sózzuk, borssal is megszórhatjuk.
Ízletes köret, főként rántott húshoz vagy fasírthoz.

Káposztaágyon sült oldalas hagymás tört burgonyával 5.00/5 (1 értékelés)

Buzási Lászlóné Erzsébet (86 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére