Főoldal / Kelt tészták / Cinnabon – fahéjas csiga

Cinnabon – fahéjas csiga

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Cinnabon – fahéjas csiga

Cinnabon - fahéjas csiga

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 60 dkg liszt
  • 2,5 dl tej (langyos)
  • 8 dkg margarin (olvasztott)
  • 2 db tojás
  • 10 dkg porcukor
  • 1 cs. instant élesztőpor
  • csipet só

A töltelékhez:

  • 20 dkg porcukor
  • 40 g őrölt fahéj
  • 5-6 dkg margarin (olvasztott)

A krémhez:

  • 200 g krémsajt (mascarpone)
  • 10 dkg margarin (szoba hőmérsékletű)
  • 10 dkg porcukor
  • 30 ml vanília aroma

Szóráshoz:

  • kb. 10 dkg vágott, pirított dió
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A liszt közepében az 1 dl langyos tejben az élesztőt felfuttatjuk, majd hozzáadjuk az olvasztott margarint, a tojásokat, a porcukrot, a csipet sót és a maradék tejet. Jól összedolgozzuk, gyúrjuk, hogy egy rugalmas, de nem ragacsos tésztát kapjunk. Letakarjuk és kb. 1 órát pihentetjük, kelesztjük.

Közben megpirítjuk a diót, és a porcukrot összekeverjük a fahéjjal.

A megkelt tésztát egy lisztezett, sík felületen kb. 4-5 mm vékony téglalap alakúra kinyújtjuk, majd megkenjük az olvasztott margarinnak és egyenletesen megszórjuk a cukros-fahéjjal. A tésztát feltekerjük, mint a bejglit (a vége maradjon alul) és kb. 2 cm vastag szeletekre felvágjuk.

Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk, távol egymástól. Letakarjuk és kb. 20 percig pihentetjük.

Amíg pihen, addig elkészítjük a krémet:
A puha margarint, a mascarponét és a porcukrot kézi mixerrel jól összekeverjük, majd hozzáadjuk a vanília aromát is.

A pihentetett csigákat előmelegített sütőben 180 fokon kb. 20 percig sütjük. A megsült, de még a forró csigák tetejére 1-1 evőkanál krémet kanalazunk.
Végül megszórjuk a pirított dióval.
Jó étvágyat kívánok!

Cinnabon – fahéjas csiga 5.00/5 (1 értékelés)

Tündi konyha (134 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére