Diós labda

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Diós labda

Diós labda

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 4 tojás
  • 4 ek. liszt
  • 4 ek. cukor
  • 2 ek. víz
  • 2 ek. olaj
  • 1 cs. sütőpor

A krémhez:

  • 2 dl tej
  • 1 cs. vaníliás puding
  • 10 dkg margarin
  • 10 dkg porcukor
  • 8 dkg darált dió
  • 1 ek. rum

A mázhoz:

  • 1 tábla fehér csoki
  • durvára vágott dió pirítva

A díszítéshez:

  • színes cukorgyöngy
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tojássárgáját habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a vizet, az olajat és a sütőporral elkevert lisztet. Legvégül beleforgatjuk a keményre vert tojásfehérjét.(óvatosan, hogy ne törjön össze)

Sütőpapírral bélelt sütőlapra simítjuk.
Előmelegített sütőben megsütjük.
Megvárjuk amíg kihűl, majd pogácsaszaggatóval kör alakokat szaggatunk ki a piskótából.

A krémhez a pudingot a tejjel sűrűre főzzük, amikor kihűlt hozzáadjuk a porcukorral habosra kevert margarint, a diót és a rumot. Jól kikeverjük.

Ezzel a krémmel ragasztunk össze két tésztakorongot, és bevonjuk vele az oldalát, majd durvára vágott, száraz serpenyőben megpirított dióba forgatjuk.
A tészta tetejét olvasztott fehér csokival vonjuk be, és színes cukorgyönggyel díszítjük. ( a tetejét bevonhatjuk ét illetve tej csokoládéval is, így változatos formában tálalható sütemény )

Kiadós és mutatós vendégváró sütemény.

Beküldő: Maja

Értékeld a receptet

Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére