Mogyorós kávés torta
Hozzávalók:A tésztához:
A krémhez:
A tetejére:
|
|
Elkészítés:
A tojások fehérjét a cukorral kemény habbá verjük. Beledolgozzuk a tojássárgákat, majd a mogyoróval, a sütőporral, és a kakaóval elkevert lisztet. Tejjel lazítjuk. Sütőpapírral bélelt, 20 cm-es formába öntjük a masszát, majd 200 fokra előmelegített sütőben kb 10-15 perc alatt megsütjük.
A csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk. A mascarponét elkeverjük a cukorral, az olvasztott csokoládéval, és a tejszínből vert habbal. A zselatint a vízben feloldjuk, majd felmelegítés után a krémhez keverjük.
A krémet a kávéval összekeverjük, ( egy nagyon kis részt hagyhatunk kávé nélkül ) majd a kávés részt a tésztára öntjük, arra kerülhet egy kevés, kávé nélküli krém is, majd hűtőszekrénybe helyezzük.
A hideg tejszínhabból a habfixálóval habot verünk, majd tetszés szerint a torta tetejére simítjuk. Megszórjuk kakaóporral és néhány szem kávéval díszítjük.
Néhány óra hűtést igényel, majd fogyasztható.