Főoldal / Torták / Mogyorós kávés torta

Mogyorós kávés torta

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Mogyorós kávés torta

Mogyorós kávés torta

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 6 dkg liszt
  • 2 db tojás
  • 4 dkg cukor
  • 3 dkg mogyoró-darálva
  • 1 tk sütőpor
  • 1 ek kakaó
  • 3 ek tej

A krémhez:

  • 50 dkg mascarpone
  • 4 dkg cukor
  • 8 dkg mogyorós nugát
  • 2 dl habtejszín
  • 1 ek szemes kávé-finomra őrölve
  • 12 g zselatin 
  • 0,5 dl víz

A tetejére:

  • 2 dl habtejszín
  • 1 cs. habfixáló
  • kakaópor, kávészem-opcionális
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tojások fehérjét a cukorral kemény habbá verjük. Beledolgozzuk a tojássárgákat, majd a mogyoróval, a sütőporral, és a kakaóval elkevert lisztet. Tejjel lazítjuk. Sütőpapírral bélelt, 20 cm-es formába öntjük a masszát, majd 200 fokra előmelegített sütőben kb 10-15 perc alatt megsütjük.

A csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk. A mascarponét elkeverjük a cukorral, az olvasztott csokoládéval, és a tejszínből vert habbal. A zselatint a vízben feloldjuk, majd felmelegítés után a krémhez keverjük.
A krémet a kávéval összekeverjük, ( egy nagyon kis részt hagyhatunk kávé nélkül ) majd a kávés részt a tésztára öntjük, arra kerülhet egy kevés, kávé nélküli krém is, majd hűtőszekrénybe helyezzük.

A hideg tejszínhabból a habfixálóval habot verünk, majd tetszés szerint a torta tetejére simítjuk. Megszórjuk kakaóporral és néhány szem kávéval díszítjük.

Néhány óra hűtést igényel, majd fogyasztható.

Mogyorós kávés torta 5.00/5 (1 értékelés)

A konyha világa (83 Recept)

Napi szinten sütök főzök, szeretek új recepteket kipróbálni, ami elnyeri a család tetszését azt sűrűn készítem. Szeretem a szép, minőségi, praktikus konyhafelszerelési eszközöket. Receptjeim gasztroblog formában is olvashatók, neve: A konyha világa


Szólj hozzá!

A lap tetejére