Főoldal / Kelt tészták / Grissini

Grissini

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Grissini

Grissini

Hozzávalók:

  • 500 g liszt
  • 25 g friss vagy 1 csomag (7 g) szárított élesztő
  • 3 dl víz
  • 3 evőkanél olívaolaj
  • 1 teáskanál cukor
  • 1,5 evőkanál só
Elkészítési idő:1óra 30 percFogyókúrás:nem
Költség:0-500 FTVegetáriánus:igen
Adagok:4 főreGluténmentes:nem
Nehézség:NormálLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A munkafelületre öntjük a lisztet és elkeverjük benne a sót. A kupac közepére a kezünkkel mélyedést készítünk.

A langyos vízbe beletesszük a cukrot és az élesztőt, megkeverjük és pár percre félretesszük.
Az élesztős vizet beleöntjük a fészekbe és villával körkörös mozdulatokkal a széléről óvatosan elkezdjük a vízhez keverni a lisztet, ügyelve, hogy a víz ki ne folyjon. Beledolgozzuk az olívaolajat is.

Amikor a liszt már nagyjából felvette a folyadékokat és nehézkes a villával keverni, a kezünkre váltunk, bucit formálunk belőle és gyúrni kezdjük a tésztát.
Addig gyúrjuk, míg egyenletesen sima, puha tésztát nem kapunk. Tetejét belisztezzük, letakarjuk, és legalább 1 órán át meleg helyen kelesztjük. Közben a sütőt előmelegítjük a lehető legmagasabb hőmérsékletre.

A duplájára kelt tésztát lisztezett munkafelületen lazán átgyúrjuk, majd következik a gyurmázás: a tésztából kb. 20-25 cm hosszú kígyókat sodrunk. Fél centis vastagság az ideális, mert a sütés közben még a duplájára fognak dagadni.

Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük a grissiniket és a forró sütőbe téve 10-15 perc alatt megsütjük.

Mártogatósokhoz, és különféle szószokhoz is tökéletes.

nutsnroll.blogspot.co.uk

Értékeld a receptet

Topánka Vera (90 Recept)

A Nuts 'n' Roll blog szerzője vagyok. Szeretek sütni-főzni. A blogomon további ínycsiklandó recepteket találtok. http://nutsnroll.blogspot.co.uk/


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére