Főoldal / Levesek / Húsgombócleves Hajdula konyhájából

Húsgombócleves Hajdula konyhájából

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Húsgombócleves Hajdula konyhájából

Húsgombócleves Hajdula konyhájából

Hozzávalók:

A leveshez:

  • 2 ek. olaj
  • 2 db dundi sárgarépa (30 dkg)
  • 1 db dundi fehérrépa (15 dkg)
  • 1 nagy fej vöröshagyma 
  • 15 dkg borsó (mirelit is lehet)
  • 1 db karalábé (el is maradhat)
  • 10 dkg zellergumó
  • 2,5 l víz
  • 1,5 csapott ek só

A húsgombóchoz:

  • 1/2 kg darált hús
  • 1 fej (10 dkg) vöröshagyma
  • 2 tk só
  • 1/4 tk bors
  • 1 db egész tojás
  • 15-20 dkg rizs
  • kisebb csokor petrezselyem
  • 1 gerezd fokhagyma
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

Az olajon megfuttatjuk az apróra vágott vöröshagymát. Rátesszük a feldarabolt zöldségeket és együtt pároljuk egy kicsit. Felöntjük a vízzel, sózzuk és hagyjuk, hogy elkezdjen forrni.
Míg a leves felforr, addig elkészítjük a gombócokat.

A hagymákat és a petrezselymet aprítóba tesszük (vagy késsel felaprítjuk), majd összekeverjük a hússal. Hozzáadjuk a tojást, sózzuk, borsozzuk, majd belekeverjük a megmosott, majd lecsepegtetett rizst.
Fagyis kanállal vagy evőkanállal kiszaggatunk belőle, és gömbölyítjük.

Belerakjuk a gombócokat levesbe majd csendesebbre vesszük, hogy csak gyöngyözzön.
Ha egy kettévágott gombócban a rizs megfőtt, akkor elkészült a leves.

Finom leves, ami a  vasárnapi asztalon is megállja a helyét.

Húsgombócleves Hajdula konyhájából 5.00/5 (1 értékelés)

Hajdula (64 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére