Főoldal / Sertés ételek / Magyaros legyező karaj

Magyaros legyező karaj

Magyaros legyező karaj

Magyaros legyező karaj

Hozzávalók:

  • 1-1,5 kg csontozott karaj
  • 1 szál kolbász
  • 20 dkg kolozsvári szalonna
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 db kaliforniai paprika (de lehet tv paprika is)
  • 5-6 szelet sajt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 tk. só
  • 1 kk. bors
  • 1 tk. pirospaprika
  • 1 csipet őrölt kömény (ízlés szerint)
  • 1/2 dl száraz vörösbor

A köret:

  • Steak burgonya
  • Görög saláta
Elkészítési idő: 2 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 2000-2500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A karajt kb 1 centinként bevágjuk, de nem vágjuk át teljesen alul kb 1,5 cm-t egyben hagyunk. A sót, a pirospaprikát, a borsot és a köményt egy tálkában elkeverjük és alaposan bedörzsöljük vele a karajt kívül és belül a szeletek között is. A fokhagymagerezdeket összezúzzuk és szintén bedörzsöljük vele a húst kívül-belül.

A kolbászt, a szalonnát, a hagymát és a paprikát felszeleteljük, majd a zsebeket tetszés szerint megtöltjük velük. Egy egy zsebbe sajtot is teszünk.

Betesszük egy hőálló sütőedénybe, alá öntjük a bort, behúzzuk a tálat egy nagyméretű sütőzacskóba, majd lyukat vágunk a gőznek, hogy távozni tudjon sütés közben. 160 fokra előmelegített sütőben 2 óra alatt lassan sütve a hús puha lesz és omlós. A végén a zacskót felvágjuk és 10 percig nélküle sütjük, így kívül szép piros lesz.

Burgonya vagy rizs körettel és tetszés szerinti salátával kínáljuk.

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

A lap tetejére