Főoldal / Desszertek / Ananászos sárgarépás muffin

Ananászos sárgarépás muffin

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Ananászos sárgarépás muffin

Ananászos sárgarépás muffin

Hozzávalók:

  • 25 dkg liszt (lehet finom de teljes kiőrlésű is)
  • 10 dkg cukor
  • 10 dkg margarin
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 nagy sárgarépa 
  • 1/2 doboz ananász konzerv
  • 2 db tojás
  • 1 dl tej
  • ízlés szerint fahéj
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A puha margarint a cukorral és a vaníliás cukorral habosra kikeverjük. Hozzáadjuk a tojásokat és ezzel is elkeverjük.

Sajtreszelőn lereszeljük a répát, és a masszához keverjük.

Egy másik edényben a lisztet elvegyítjük a sütőporral és a fahéjjal. (használhatunk mézeskalács fűszerkeveréket is)

A lisztes keveréket apránként a tojásos masszába keverjük, végül a tejet is a masszához adjuk.

A tésztába keverjük az apró kockákra vágott ananászt.

A tésztát muffin papírral kibélelt formába töltjük. Minden mélyedést csak 2/3-ig töltünk meg, mert sülés közben a muffinok megemelkednek.
175 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük.
Az ananászos sárgarépás muffin tetejét porcukorral is megszórhatjuk.

Értékeld a receptet

Zsike54 (99 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére