Főoldal / Sertés ételek / Szűzpecsenye leveles tésztában

Szűzpecsenye leveles tésztában

Szűzpecsenye leveles tésztában

Szűzpecsenye leveles tésztában

Hozzávalók:

  • 3 főre
  • Kb 1/2 kg-s szűzpecsenye
  • 40 dkg gomba
  • 1 fej hagyma
  • 1 tojás
  • 2-3 ek olaj
  • só, bors, sülthöz való fűszerkeverék
  • 1 csomag mélyhűtött leveles tészta vagy saját készítésű

Leveles tészta:

  • 30 dkg liszt,
  • 25 dkg ráma
  • 1 csipet só
  • 6 ek hideg víz
  • 1 ek ecet
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 3 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A szűzpecsenyét sózzuk, borsozzuk, bedörzsöljük fűszerkeverékkel és meglocsoljuk kevés olajjal. Fóliába csomagoljuk, és egy éjszakát állni hagyjuk. Másnap felforrósított serpenyőben mindkét oldalát átpirítjuk és félretesszük. A hagymát és a gombát apróra vágjuk, és kevés olajon megpároljuk. Ízlés szerint sózzuk,borsozzuk.

A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, majd 2 részre osztjuk, és az egyiket folpackba csomagolva eltesszük a mélyhűtőbe./más alkalommal fel lehet használni./ A másikat lisztezett gyúródeszkán kinyújtjuk kicsivel hosszabbra mint a szűzpecsenye és kétszer olyan szélesre.(így szépen bele tudjuk majd csomagolni)

A párolt gombát rákenjük a tésztára, majd a közepére helyezzük a szűzpecsenyét. A tésztát mindkét oldalán ráhajtjuk, majd átfordítjuk, hogy a hajtások alulra kerüljenek.

A tojást felverjük és alaposan bekenjük vele a tészta tetejét. Kicsit hagyjuk száradni, majd még egyszer átkenjük a tojással. A tésztarudat sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és előmelegített sütőben 200 fokon kb. 30-35 percig sütjük. A sütőből kivéve kb. 15 perc után szeletelhető.


Szólj hozzá!

A lap tetejére