Főoldal / Desszertek / Kevert kuglóf

Kevert kuglóf

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Kevert kuglóf

kevert kuglóf

Hozzávalók:

  • 25 dkg porcukor (nálam csak 20 mert nagyon édes)
  • 4 tojás
  • 1 dl olaj
  • 1 dl tej
  • 20 dkg liszt
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor 
  • 1 kanál kakaó
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 0-500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá felverjük.

A sárgáját a porcukorral és a vaníliás cukorral kikeverjük, majd hozzáadjuk az olajat, a tejet és elkeverjük.

Belekeverjük a sütőporral elkevert lisztet, majd a végén beleforgatjuk a fehérjehabot.

A massza 3/4 részét egy kivajazott, kilisztezett kuglófformába öntjük.

A maradék masszába belekeverjük a kakaóport és szintén a formába öntjük. Egy fakanál nyelével márványosra összekeverjük.

170fokra előmelegített sütőben 35-40percig sütjük. (légkeverésen elég a 160fok is)
Az első 30percben a sütőt nem szabad kinyitni!

Porcukorral meghintve kínáljuk.

Finom, szaftos márványos kuglóf. Sőt, másnapra sem szárad ki.

Kevert kuglóf 5.00/5 (2 értékelés)

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

A lap tetejére