Főoldal / Szárnyas Ételek / Kapros túróval töltött csirke rolád

Kapros túróval töltött csirke rolád

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Kapros túróval töltött csirke rolád

Kapros túróval töltött csirke rolád

Hozzávalók:

  • 20-25 dkg vékonyra szeletelt bacon
  • 60 dkg darált csirkehús
  • só, bors
  • 25 dkg túró
  • 2 tojás sárgája
  • 1-2 ek. tejföl
  • kapor, kakukkfű, snidling ízlés szerint
  • (friss vagy szárított egyaránt jó)
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Egy darab alufóliát kiterítünk. Megspricceljük olajjal, majd ráfektetjük a bacon szeleteket. A csirkehúst sózzuk, borsozzuk, és a bacon szeletekre kenjük.

A túrót elkeverjük a tojássárgákkal, a fűszerekkel, a sóval, és a borssal. A túrós masszát a hús tetejére simítjuk.
(Szükség esetén 1-2 evőkanál tejföllel is lehet krémesíteni.)

Az alufólia segítségével feltekerjük, majd egy tepsibe tesszük. A sütőbe tesszük, közepes hőfokra. Sütés közben a vizet többször óvatosan leöntjük róla, és az utolsó tíz percre a grillt is bekapcsoljuk, hogy jó ropogósra süljön a szalonna.

Egy negyed órát hagyjuk pihenni, majd szeleteljük.
(Forrón nem lehet szép szeleteket vágni belőle.)

Tetszés szerinti körettel kínáljuk.

Tipp / megjegyzés:
Nagyon finom étel és ízlés szerint variálható a túró ízesítése.
Egy vasárnapi menü része volt és biztos, hogy nagyon finom mert ízlett mindenkinek. A szalonna akár el is maradhat róla és akkor máris diétásabb az egész.
Most csirkehúsból készült, de lehet bármilyen húst használni, az a jó benne, hogy hidegen is finom, sőt a maradékot a gyerekeimnek szendvicsbe csomagoltam a suliba.

Értékeld a receptet

Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére