Főoldal / Egytálételek / Szalonnás hagymás sült csirkemáj cukkinis lecsóval

Szalonnás hagymás sült csirkemáj cukkinis lecsóval

FavoriteLoadingElmentem!

Szalonnás hagymás sült csirkemáj cukkinis lecsóval

Szalonnás hagymás sült csirkemáj cukkinis lecsóval

Hozzávalók:

A májhoz:

  • 25 dkg mélyhűtött csirkemáj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 szelet füstölt szalonna

A lecsóhoz:

  • 3 db színes nagy lecsópaprika
  • 1 db hegyes csípős zöldpaprika
  • 1 db chilipaprika
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db cukkini
  • olaj
  • őrölt fekete bors
  • őrölt piros paprika
Elkészítési idő: 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 2 főre Glutén mentes: igen
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktóz mentes: igen

Elkészítés:

A májat alaposan megmosom többszöri öblítéssel, a hártyát, inakat eltávolítom. A hagymát karikára, a szalonnát kockára vágom, fokhagymát aprítom. Egy serpenyőben olajon megsütöm a szalonnát, dinsztelem a hagymát, majd ráteszem a májat. Időnként megkavarom, fűszerezem. Amikor megsült tányérra szedem.

Közben elkezdtem aprítani a hagymát. A paprikákat karikára, a paradicsomot négybe vágom. A cukkinit hosszában kettévágom, s felszeletelem. A máj zsírjához öntök még olajat, megdinsztelem rajta a hagymát, ráteszem a paprikát, majd a cukkinit, végül a paradicsomot. Fűszerezem, lefedem, s párolom. A lecsót nem főzöm szét teljesen, egy kicsit roppanósra hagyom a zöldségeket.

Tálaláskor szedek a tányérra lecsót, mellé pedig csirkemájat.

Értékeld a receptet

Hobbychef (702 Recept)

Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.


Szólj hozzá!

A lap tetejére