Főoldal / Desszertek / Kakaós-vaníliás kevert kuglóf

Kakaós-vaníliás kevert kuglóf

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Kakaós-vaníliás kevert kuglóf

Kakaós-vaníliás kevert kuglóf

Hozzávalók:

  • 35 dkg finomliszt
  • 30 dkg porcukor
  • 18 dkg vaj vagy margarin
  • 5 tojás
  • 2 cs. sütőpor
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 2 dl tej
  • 1 lapos evőkanál kakaópor (ízlés szerint több is mehet bele)
Elkészítési idő:1 óraFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:igen
Adagok:6 főreGluténmentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A kuglófformát kivajazzuk, kilisztezzük. A sütőt 160fokra előmelegítjük. A tojásokat szétválasztjuk.

A puha vajat kikeverjük a tojások sárgájával, a vaníliás cukorral és a porcukorral.
A lisztet elkeverjük a sütőporral, és apránként a vajas masszába keverjük. A 2 dl tejjel lazítunk rajta, majd beleforgatjuk a tojásfehérjéből vert kemény habot. A massza felét a kuglófformába öntjük, majd a tálban maradt második adag masszához hozzákeverjük a kakaóport. (én most ilyen világosra készítettem, de több kakaóval szép sötét színe lesz)

A kakaós masszát a formában lévő fehér masszára csurgatjuk, majd egy fakanál nyelével enyhén átkavarjuk, hogy szép márványos legyen.
Az előmelegített sütőben 50-60 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült e.

Pár percig a formában hagyjuk hűlni, majd egy rácsra borítjuk, és óvatosan leemeljük róla a formát.

Porcukorral megszórva, vagy olvasztott csokival bevonva kínáljuk.

Kakaós-vaníliás kevert kuglóf 5.00/5 (8 értékelés)

Marcsi (628 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére