Főoldal / Egytálételek / Cukkinis pite

Cukkinis pite

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Cukkinis pite

Cukkinis pite

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 25 dkg liszt
  • 12 dkg vaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só, kakukkfű
  • 1 tojás + 1 tojás sárgája 

A töltelékhez:

  • 50 dkg cukkini
  • 2 tojás + 1 tojás fehérje
  • 2 dl tejszín
  • 1 ek. parmezán sajt
  • 10 dkg kockázott bacon
  • só, bors, őrölt szerecsendió
Elkészítési idő:45 percFogyókúrás:nem
Költség:1000-1500 FTVegetáriánus:nem
Adagok:4 főreGluténmentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd folpackba csomagolva 30 percre a hűtőszekrénybe tesszük pihenni.

A kockázott bacont egy serpenyőben megpirítjuk, majd félretesszük.
A cukkinit megtisztítjuk, és vékony szeletekre felvágjuk. Sós vízben pár perc alatt előfőzzük.

A töltelék többi hozzávalóját a bacon kivételével alaposan kikeverjük.

A tésztát lisztezett deszkán, piteforma méretűre kinyújtjuk, úgy, hogy az oldalán a perem széléig érjen. Majd beletesszük a kivajazott és kilisztezett formába.

A tészta alján eloszlatjuk a lecsepegtetett cukkini szeleteket, majd ráöntjük a tejszínes tojásos masszát.

A pite tetején eloszlatjuk a pirított bacont. (nem baj ha a kisült zsírjából is csöpög a tetejére sőt attól csak finomabb lesz)

180 fokra előmelegített sütőben 40-50 perc alatt arany barnára sütjük.

El is készült a finom cukkinis pite.

Jó étvágyat kívánok!

Parmezán helyett füstölt sajttal is elkészíthetjük.

Értékeld a receptet

Zsike54 (98 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére