Főoldal / Birka / Marha / Kunsági pacalpörkölt sós krumplival

Kunsági pacalpörkölt sós krumplival

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Kunsági pacalpörkölt sós krumplival

Kunsági pacalpörkölt sós krumplival

Hozzávalók:

  • 1 doboz (40 dkg) kunsági pacalkonzerv
  • 2 db nagy krumpli
  • 0,5 paradicsom
  • 0,5 csípős hegyes zöldpaprika
  • 2 db chili
  • őrölt fekete bors
  • őrölt csípős pirospaprika
Elkészítési idő:25 percFogyókúrás:nem
Költség:0-500 FTVegetáriánus:nem
Adagok:2 főreGluténmentes:nem
Nehézség:Nagyon egyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

Egy edényben felteszem a vizet főni, sózom.

Közben megpucolom, és hasábokra vágom a krumplit. Vágok két szelet paradicsomot, és néhány karika paprikát.

Tányéron mikróban megmelegítem a pacal felét, megszórom borssal, paprikával. Szedek mellé krumplit, megsózom. Díszítem paprikával, paradicsommal.

Tipp / megjegyzés:
Nem vagyok nagy pacalpörkölt-rajogó, de évente néhányszor szívesen megeszem.Bíbelődni azonban nincs sok kedvem vele. Bár ma már kapható konyhakészre előtisztított pacal, azért tanácsos még így is többször alaposan átmosni. A főzésről nem is beszélve. Látom lelki szemeimmel, amint drága feleségem kinyit minden létező ablakot, az egész házat befújja WC-illatosítóval, és közben jó hangosan mondogatja, már megint milyen büdöset kotyvasztott ez.

Úgyhogy egy konzerv mellett döntöttem, amit egy kicsit feljavítottam.

Értékeld a receptet

Hobbychef (702 Recept)

Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére