Főoldal / Desszertek / Snickers sütemény Györgyi módra

Snickers sütemény Györgyi módra

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Snickers sütemény Györgyi módra

Snickers sütemény Györgyi módra

Hozzávalók:

  • 5 tojás
  • 4 evőkanál kristálycukor
  • 10 púpos evőkanál finomliszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • csipet só
  • 15 dkg darált dió

A töltelékhez:

  • 20 dkg mogyorókrém
  • 1 tubus sűrített tej
  • 5 evőkanál porcukor
  • 1 kicsi doboz hulala

A tetejére:

  • 1 tábla csokoládé reszelve 
  • 1 evőkanál kakaó
Elkészítési idő: 1óra 15 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tojásokat kettéválasztjuk. A tojások sárgáját a cukorral, a vaníliás cukorral, és a dióval habosra keverjük.

A lisztet összekeverjük a sütőporral.

A tojások fehérjét a sóval kemény habbá verjük. A kemény habba óvatosan, fokozatosan belekeverjük a cukros tojássárgát, majd egy kanál segítségével óvatosan belekeverjük a sütőporos lisztet, ügyelve arra, hogy a fehérjét ne törjük össze.
A masszát egy kiolajozott, ki lisztezett tepsibe öntjük.  Előmelegített sütőben 180 fokon tűpróbáig sütjük. (kb. 15 perc)

A hulala tejszínt kemény habbá verjük, hozzáadjuk a mogyorókrémet, a porcukrot, a sűrített tejet és óvatosan össze keverjük. A krémet a hűtőbe tesszük és 30 percig hűtjük.

A mogyorós krémet a kisült és kihűlt tésztára simítjuk, és megszórjuk a kakaóval elkevert csokiforgáccsal.

Tálalásig hűtőszekrénybe tesszük, majd kockákra vágva kínáljuk.

 

Értékeld a receptet


Szólj hozzá!

A lap tetejére