Snickers sütemény Györgyi módra
Hozzávalók:
A töltelékhez:
A tetejére:
|
|
Elkészítés:
A tojásokat kettéválasztjuk. A tojások sárgáját a cukorral, a vaníliás cukorral, és a dióval habosra keverjük.
A lisztet összekeverjük a sütőporral.
A tojások fehérjét a sóval kemény habbá verjük. A kemény habba óvatosan, fokozatosan belekeverjük a cukros tojássárgát, majd egy kanál segítségével óvatosan belekeverjük a sütőporos lisztet, ügyelve arra, hogy a fehérjét ne törjük össze.
A masszát egy kiolajozott, ki lisztezett tepsibe öntjük. Előmelegített sütőben 180 fokon tűpróbáig sütjük. (kb. 15 perc)
A hulala tejszínt kemény habbá verjük, hozzáadjuk a mogyorókrémet, a porcukrot, a sűrített tejet és óvatosan össze keverjük. A krémet a hűtőbe tesszük és 30 percig hűtjük.
A mogyorós krémet a kisült és kihűlt tésztára simítjuk, és megszórjuk a kakaóval elkevert csokiforgáccsal.
Tálalásig hűtőszekrénybe tesszük, majd kockákra vágva kínáljuk.