Főoldal / Egytálételek / Csőben sült spárga

Csőben sült spárga

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Csőben sült spárga

Csőben sült spárga 2

Hozzávalók:

  • 8 szál spárga
  • vaj(megfőzéshez,kikenéshez)
  • 8 + 3 (tetejére) szelet sonka
  • 3 púpozott evőkanál liszt
  • 2 dl tej
  • ételízesítő
  • bors
  • petrezselyem zöld
  • 4 db tojás
Elkészítési idő:1 óraFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:nem
Adagok:2 főreGluténmentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A spárgát megmosni,megtisztítani,és ételízesítős-vajas vízben megfőzni.

A sonka szeletekbe betekerni,a spárgát.
Tűzálló tálat kivajazni,belehelyezni a betekert spárgákat.

Elkészíteni a krémet:  a vajat felolvasztani, a lisztet rászórni, fehéredésig keverni,hozzáadagolni a tejet, állandó kevergetés mellett lassú tűzön krémmé főzni.

Ízesíteni: bors,a megmosott felaprított petrezselyem zöld, vegeta.

Eztán belekeverni a tojásokat és a sonkás spárgára simítani.

A megmaradt sonka szeleteket, és a sajtot szép vékony csíkokra vágni, rácsosan a tetejére rakni, szép pirosra sütni a sütőben.

Légkeverésen,150 fokon kb. 45-50 perc.

Értékeld a receptet

Vicuska1 (143 Recept)

Mondhatom, hogy a sütés-főzés a legfőbb hobby-m és a legkedvesebb időtöltésem, az internet felderítése, kertészkedés, kötés, sétálás melett. Szeretek a konyhában „alkotni”, újdonságokat kipróbálni, meg az otthonról hozott, már jól bevált, receptjeimet új oldalról megközelíteni, díszítés, illetve új dolgok hozzáadásával.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére