Csőben sült spárga
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A spárgát megmosni,megtisztítani,és ételízesítős-vajas vízben megfőzni.
A sonka szeletekbe betekerni,a spárgát.
Tűzálló tálat kivajazni,belehelyezni a betekert spárgákat.
Elkészíteni a krémet: a vajat felolvasztani, a lisztet rászórni, fehéredésig keverni,hozzáadagolni a tejet, állandó kevergetés mellett lassú tűzön krémmé főzni.
Ízesíteni: bors,a megmosott felaprított petrezselyem zöld, vegeta.
Eztán belekeverni a tojásokat és a sonkás spárgára simítani.
A megmaradt sonka szeleteket, és a sajtot szép vékony csíkokra vágni, rácsosan a tetejére rakni, szép pirosra sütni a sütőben.
Légkeverésen,150 fokon kb. 45-50 perc.